≫ 

Ima i kritika na pobedu Džošue, Vajlder mu zamera: Previše "kličkovski" boks, tako se ne dominira

Amerikanac nije oduševljen pobedom Britanca nad Ruizom

  • 27

Prvak sveta u teškoj kategoriji, u verziji WBC Diontej Vajlder, nije impresioniran pobedom Entonija Džošue nad Endijem Ruizom, kojom je Britanac povratio pojas u WBA, WBO, IBF i IBO katgoriji, u glavnoj borbi večeri u Saudijskoj Arabiji protiv Endija Ruiza.

Amerikanac kaže da je Džošua previše taktizirao, ali ga to i ne čudi jer ga je za borbu pripremao Vladimir Kličko.

- Uradio je što je morao kako bi pobedio. Trčao je po ringu celu borbu. Imao je Klička u kampu u pripremi za borbu i bio je poput Klička. To je sve što je uradio - poručio je Vajlder, kome se nije dopao način na koji je Džošua savladao svog rivala.

- Čoveče, želiš izdominirati protivnike. Možda sam previše žestok za ovu eru, možda svet želi videti lepo sra*e, ali moj mentalitet je drugačiji nego kod ostalih boraca. Kada razmišljam o sebi kao prvaku, želim ući u ring i rasturiti protivnika. Neću ući u ring, nakon što sam izgubio od istog lika, kako bih plesao, hvatao ga, koristio direkt i onda ga još malo držao. Ući ću i pokazati svetu da sam najbolji i da mi niko nije ni blizu, pogotovo kada znamo u kakvom smo vremenu u teškaškoj diviziji. Vreme je da se dokaže ko je najbolji - rekao je Vajlder za "The Athletic".

On je potom objasnio razliku između svog i Džošuinog mentaliteta u ringu istakavši kako je Britanac mnogo puta mogao "završiti" Ruiza nakon što ga je pogodio desnicom, ali je bio neodlučan.

- Njegov mentalitet je bio da ide preživeti, Kličkovom metodom. Razlika je što ja razmišljam poput zveri, ratnika, kralja i cara. Ukoliko se Džošua zove kraljem, onda je samo pristojan kralj. Ovo je brutalan sport i ja ga tako tretiram. Ne pokazujem ljubav nikome u tom ringu - poslao je jaku poruku Amerikanac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Car

    8. decembar 2019 | 11:23

    Ljudi moji Tajson Fjuri ce ih olupati sve redom,zivi bili pa videli...

  • Nešo

    8. decembar 2019 | 12:10

    E jest vala baletan pravi,! Nema boksa od Tajsona

  • Realno

    8. decembar 2019 | 12:47

    Pljujete coveka koji od 23 pobede ima 21 nokaut samo zato sto nije nokautirao coveka kojeg niko nikad nije nokautirao. Ima li to smisla? Razumite da je Ruiz jako nezgodan bokser i njemu je cilj da Dzosua podivlja kako bi lako mogao da ga iskontrira kao u prvoj borbi. Vi ne razumete kako je tesko prilagoditi se takvom protivniku i boksovati na nacin na koji nisi navikao dok ti bukvalno karijera visi o koncu. Dzosua je ovo majstorski izveo. Poslednje sekunde borbe pokazuju sta je Ruiz hteo kada mu je pokazao da dodje do njega u centar ringa. Boks je strategija a ne samo mlacenje kao sto vi ocigledno mislite. Ruiz ima svoju taktiku koju je primenio u prvoj borbi dok mu Dzosua svojom taktikom nije dozvolio da to ponovi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA