≫ 

Srpski MMA borac debitovao pobedom u UFC: Čamur srušio neporaženog Ledeta

Mladi borac iz SAD želi da ostvari zapaženu karijeru u MMA

  • 6
Aleksa Čamur

Printskrin: Youtube

Američki MMA borac srpskog porekla koji se i bori pod srpskom zastavom, Aleksa Čamur (24), debitovao je pobedom na UFC 246 koji je održan u noći između subote i nedelje u Las Vegasu.

Čamur je pobedio Džastina Ledeta u u lako srednjoj kategoriji u kojoj dominira Tijago Santos kao šampion.

Video: Najbolji hrvatski MMA borac podržava Srbina na svom debiju u UFC

Ledet je bio neporažen do duela sa Čamurom koji je pokazao da ima potencijal da ide do samog vrha. Aleksa je konstantno napadao nožnim udarcima i vrl brzo je naneo manje povrede Ledetu, ali je on uspeo da ostane na nogama.

Aleksa Čamur

Printskrin: Youtube

- Bio sam veoma miran na samom meču iako sam prethdno imao dosta nervoze jer sam se borio na spektaklu pred duel Konora i Seronea. Čuo sam Stipu Miočića kako urla iz gledališta, mozak mi je bio zbunjen, ali sam njega jedino čuo iz gledališta. Mnogo ga volim. Mislim da je rekao "imaš ga"  - rekao je Čamur koji je imao pet borbi do sada i sve je dobio nokautom.

U drugoj rundi Čamur kreće u još žešću akciju, visoki udarac nogom,, zatim udarac iz okreta udarac poznatiji kao wheel kick. Uzvratio je Ledet sa dva kratka udarca rukom, rasplamsala se borba. Ubrzo su uleteli u klinč na podu pa su iskoristili vreme za kratki predah. Posle razdvajanja Čamur je imao više energije, pa je usledila kombinacija udaraca kojima je oboria Ledeta na pod. U nastavku meča Čamur je imao dominaciju i na kraju je pobedo jednoglasnom odlukom sudija.

- Moja karijera je tek počela, imam mnogo toga da uradim, da se borim sa najvećim borcima. Nadam se da će mi UFC dati dobre mečeve koji će me spremiti za te najjače - rekao je Čamur

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sone

    19. januar 2020 | 15:23

    Kaze u lako srednjoj kategoriji? I ne porazene ladet? Alo pa jel oratite vi imalo ovaj sport? Strasno!

  • Mare

    19. januar 2020 | 14:24

    Svaka cast na pobedi, ali samo obavestenje za autora. Ledet nije neporazen bio do sad. Pre ovog meca je u seriji od dva poraza protiv Rakica i Walkera. A sto se camura tice iskreno mislim da je premali za 93, mislim da bi mu 84 kategorija bolje legla

  • Diaz

    19. januar 2020 | 16:08

    Ko vas to slagao da je Ledet neporazen? Johnny Walker ga je nokautirao za 15 sekundi a takodje ga je i Rakic pobedio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA