Dobra tuča borca za Srebrenicu: Bektić poražen odlukom sudija

Nije bilo nokauta, ali jeste dobrih udaraca

  • 12
UFC 247 Mixed Martial Arts Foto: Tanjug/AP

Američki MMA borac Den "Dinamit" Ajdž pobedio je sunarodnika bosanskog porekla iz Srebrenice, Mirsada Bektića na UFC 247 podeljenom odlukom sudija (29-28 u dve runde, naspram 28-29).

Bektić je rano hteo da obori protivnika, ali je Ajdž bio spreman i znao je kako da ga eskivira. Počeo je da pokazuje svoje boksersko znanje i kombinacije i naneo Bektiću nekoliko žestokih udaraca mada su obojica bila obazriva tokom prve runde.

UFC 247 Mixed Martial Arts Den Ajdž desno, Foto: Tanjug/AP

Bektić nije mogao da parira Denijevim brzim rukama i samim tim nije mogao da uđe u ritam. Pokušavao je da duge ruke iskoristi kako bi udaljio rivala, dok je ovaj gledao kako da se približi.

Bosanac je tokom prve runde imao nekoliko dobrih šansi kada je ušao u seriju, ali je promašio levi kroše, ciljajući preko glave Ajdžu, a onda i aperkat.

Da je bilo šta od toga zahvatio, Deni bi skoro sigurno završio na podu. Tokom druge runde je Mirsad bio agilniji i oborio je protivnika.

 
 
 
View this post on Instagram
We wish everyone celebrating a wonderful Eid al-Adha, Eid Mubarak!A post shared by Mirsad Bektić UFC (@mirsadbektic) on

Probao je da ga "udavi", ali nije do kraja mogao da uhvati pravu polugu i da ga dokrajči. Ispostaviće se da će to i presuditi kasnije.

Ajdž će potom krenuti agresivnije, Bektić će probati da se "podvuče" ispod protivnika. Obojica su se još jednom našla na podu gde je Mirsad jači, ali će mu to na kraju doneti samo jednu rundu.

Video: Mekgregor nakon nokautiranja Kauboja za 40 sekundi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник

    9. februar 2020 | 10:06

    Зашто да дајете простора њему и таквима?? Борац за Србреницу !!! И још то ви пишете па се чудите да говоре да смо направили геноцид! Мислите ли ви да би њихове новине написале на примјер Борац За Кравице??? И томе слично

  • Фамилија

    9. februar 2020 | 09:50

    Зар није логичније да пишете о мечу Рејес Џонс? А не о Латифију и овом босанчеросу

  • Dusan

    9. februar 2020 | 10:16

    Pade Srebrenica:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA