≫ 

"Kralj Cigana" prebio Amerikanca: Vajlder nije znao šta ga je snašlo, Fjuri je šampion sveta!

Fjuri je pokazao pravu boksersku klasu u ringu, a Vajlder je doživeo prvi poraz u karijeri i 11. pokušaju da odbrani titulu

  • 7
Fury Wilder Boxing Foto: Tanjug/AP

Britanski bokser Tajson Fjuri pobedio je američkog šampiona Dionteja Vajldera tehničkim nokautom u sedmoj rundi velikog revanša za titulu WBC šampiona sveta, u MGM Grandu u Las Vegasu.

I to tako što je tim boksera iz Alabame bacio peškir u ring videvši njegovu nemoć, a sudija Keni Bejlis je prekinuo borbu.

Potpuno opravdano, iako je Vajlder nameravao da "izađe iz ringa na štitu". Amerikanac je posle 43 borbe, 42 pobede i jedne nerešene, upravo sa Fjurijem iz decembra 2018. godine, upisao prvi poraz, a Fjuri je ostao neporažen.

Dotle je stigao sa čak 58 jakih udaraca rivalu, daleko boljim boksovanjem i činjenicom da je veliki deo svoje eksplozivnosti Vajlder izgubio pokušavajući da nabaci koji kilogram mišića više, nego što je do sada imao.

Fury Wilder Boxing Foto: Tanjug/AP

Prva runda je protekla više u odmeravanju pulsa obojice, gde nijedan nije hteo da se zaleće previše kako ne bi naleteo na bombu onog drugog.

Tako je bilo nekoliko kraćih razmena gde je Vajlder lepo potkačio Fjurija desnim direktom, ali mu momak iz Mančestera nije ostao dužan i uzvratio je jedan-dva kombinacijom i levicom.

Britanac je konstantno bio taj koji ide napred, što mu je tokom druge runde škodilo jer ga je Vajlder "imao" u nekoliko navrata, sve do poslednjih dvadesetak sekundi kada je "Kralj Cigana" ušao u seriju i dobro prodrmao "Bronzanog bombardera" koji je u svom ćošku ispljuvao krv.

Fury Wilder Boxing Foto: Tanjug/AP

Od tog trenutka je Tajson bio u prednosti. Lakše se kretao i nekako brže nosio svoja 124 kilograma, nego Diontej svoja rekordna 104 kilograma.

Eskivirao je udarce, nekoliko puta tokom treće opasnom brzinom "bocnuo" Vajldera sve do 30 sekundi pre kraja kada je sevnuo levi, pa desni kroše i Amerikanac je završio na podu!

Vajlder je u toj trećoj rundi primio čak 14 udaraca, najviše u obe borbe ova dva boksera, a bilo je vidljivo da Fjuri traži dobru kombinaciju kojom će dokrajčiti rivala.

Fury Wilder Boxing Foto: Tanjug/AP

Bokser iz Alabame se još jednom našao na podu do pete runde ali ga je tada "Džipsi King" slučajno sapleo nogom.

Iako je pre početka meča bilo očekivano da će Fjuri biti taj, koji bi sa 205 centimetara visine, pet više od Vajldera, tražiti distancu, on je bio borac koji je pokušavao da se levom rukom podvuče ispod Vajldera i zakuca ga desnom.

U petoj rundi je Fjuri snažnom desnicom drugi put oborio Vajldera, ovog puta udarcem u telo, a Vajlder se sve teže kretao i za 43 borbe nikad nije bio tako podređen.

Fury Wilder Boxing Foto: Tanjug/AP

Fjuri je tokom ove runde uhvatio Dionteja u "špansku", Amerikancu je potekla krv iz uha, pa otud i nestabilnost zbog koje je "bombarder" bio poput džaka za udaranje.

I ranije je Vajlder nebrojeno puta rešavao mečeve svojom razornom desnicom za, kako kaže, rundu, minut ili sekund.

Fjuri mu tu šansu nije pružao jer je konstantno pritiskao protivnika i gurao ga u konopce u šestoj rundi, a u jednom trenutku mu čak olizao vrat da bi mu i bukvalno "osetio krv".

Fury Wilder Boxing Foto: Tanjug/AP

U sedmoj je meč rešen jer je Fjuri još jednom gurnuo Vajldera u konopce i ovaj je delovao potpuno grogirano, kao da je samo čekao da Fjuri udari.

Tajson se nije mnogo premišljao, ali nije ni ugao američkog boksera odakle je peškir poleteo i označio kraj odlične borbe.

Fjurijev sledeći izazov bi mogao da bude sunarodnik Entoni Džošua, koji je pre koji mesec pobedio Endija Ruiza i vratio pojaseve u druge tri kategorije, što bi trebalo da bude samo najava novog spektakla.

Video: Ko je spremniji za boks meč godine Džošua ili Ruiz: Pogledajte njihov zajednički trening!

(M.Ljubisavljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uzu

    23. februar 2020 | 07:13

    Džošua ne djeluje kao neko ko bi mogao da pobijedi ovakvog Tajsona. Bio je odličan.

  • Diaz

    23. februar 2020 | 08:53

    Vajlder je sto bi se reklo "one trick pony" iliti jednodimenzionalan bokser. Tehnicki sto se vestina tice jedan od ako ne i najgori sampion u istoriji teske kategorije a i boksa generalno. Medjutim on je prosto rodjen sa tom ubitacnom snagom u udarcu koju je samo usavrsio i do sada mu je ocigledno islo odlicno. On je lik koji zna da udari ali ne zna da se bije. A tesko da ce u 35 godini on sad nesto mnogo da menja i da preko noci postane izvrstan bokser. Dok sa druge strane Fjuri je prirodan talenat za BOKS, ne samo za udaranje. A kada je neko prirodan talenat za BOKS svakako moze nauciti kako da nokautira nekog, pogotovo ako ima 125 kila kao Fjuri.

  • WBC

    23. februar 2020 | 09:18

    Dzosua je pokazao da je i dobar bokser, ne samo udarac time sto je promenio stil i prilagodio se u revansu protiv Ruiza. Fjuri je pokazao da ne samo sto je izvrstan bokser vec i da itekako moze da nokautira i to ozbiljne protivnike.. A Vajlder... Pa videcemo sta ce pokazati u revansu protiv Fjurija ali sumnjam da ce nesto promeniti. Isto ce boksovati kao i sada samo sto ce verovatno da se vise navikne na toliku kilazu jer se brzo umorio. Al sto se tice stila on nije u stanju da bilo sta menja, u to sam siguran. Tako da sumnjam da ce revans da bude mnogo drugaciji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA