≫ 

Bacili su peškir, a hteo sam da odem "na štitu": Vajlder bio svestan da će izgubiti od Fjurija

Nije mogao da izbegne gubitak pojasa

  • 9
Fury Wilder Boxing

Foto: Tanjug/AP

Američki bokser Diontej Vajlder (42-1-1) nije bio zadovoljan što je morao da preda svoj WBC pojas Britancu Tajsonu Fjuriju (30-0-1), ali je prihvatio svoj poraz u Las Vegasu.

Fjuri mu je u nedelju ujutru naneo prvi poraz u 44 borbe tehničkim nokautom na minut i 39 sekundi u sedmoj rundi, a Amerikanac je u spartanskom maniru nameravao da ode "na štitu" jer je bio svestan da je izgubio.

Tim američkog boksera je bacio peškir, a sudija Keni Bejlis je prekinuo borbu jer je video da Vajlder nikako ne može da parira spremnijem Fjuriju, koji ga je sve vreme držao u konopcima.

- Moj tim je bacio peškir, a ja sam bio spreman da odem na štitu. Bilo je tu mnogo stvari koje su mi se dešavale pred ovu borbu, ali neću da tražim izgovore, voleo bih da me je moj ugao pustio da izađem na štitu. Nema izgovora, vraćam se jači - rekao je 34-godišnji momak iz Tuskalose.

- Čak i najveći gube, to je deo sporta. Prihvatiš stvari onakvim kakve su. Bilo je komplikacija, ali vratiću se jači jer je to suština boksovanja u teškoj kategoriji. Hvala svima koji su došli i nadam se da ste uživali u borbi - dodao je Vajlder.

Njega je pre Fjurija u ovoj i prethodnoj borbi, ovako do sada namučio još i Kubanac Luis Ortiz, ali je tada Amerikanac uspevao da pronađe pravi udarac kojim bi načeo, a onda strašnom brzinom i dokrajčio protivnika.

Sa Fjurijem ni decembra 2018. to nije polazilo za rukom, iako ga je Vajlder dva puta obarao na pod, a meč je na kraju bio nerešen.

Video: Ovako je lepa Bogdana ispratila Veljkovu borbu: Od zebnje do oduševljenja i poljupca na kraju

(M.Ljubisavljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    23. februar 2020 | 08:24

    Pravi Tyson, Mike Tyson, bi ovo završio za 30 sekundi, i sa jednim i sa drugim. Ova dva su sramota za teškaški boks.

  • Za @Boban

    23. februar 2020 | 10:22

    Zasto su oni sramota za teskaski boks? Zasto Majk Tajson ne kaze da su sramota vec neki tamo nebitni Boban? Majk Tajson obozava Fjurija. Fjuri je po njemu i dobio ime. Kada Majk Tajson bude rekao za njih da su sramota za boks onda ce to da ima neku vrednost. Ovako neki nebitni BOBAN da govori takve stvari to obesi macki o rep.

  • Diaz

    23. februar 2020 | 11:22

    @Boban Za tvoju informaciju taj "pravi" Tajson tj Majk Tajson je bio na borbi i navijao je za Fjurija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA