≫ 

Nisam bio loš s obzirom na to da sam debela svinja! Fjuri likovao posle borbe sa Vajlderom

Imao je i svako pravo jer je ozbiljno "nadigrao" Amerikanca

  • 6
Fury Wilder Boxing Foto: Tanjug/AP

Britanski bokser Tajson Fjuri likovao je posle pobede i tehničkog nokauta u sedmoj rundi nad Diontejom Vajlderom u Las Vegasu u nedelju ujutru.

Trideset jednogodišnji teškaš iz Mančestera je Vajlderu naneo prvi poraz u 44. borbi u karijeri i tako "izravnao račune" jer su njih dvojica imali meč u decembru 2018, koji je završen nerešeno.

- On je ratnik, vratiće se. Biće opet šampion, znam to i čekaću. Upravo se desila podela plena u ratu. On će morati da se oporavi ali sam skoro siguran da će tražiti revanš. Siguran sam i da ćemo to opet uraditi ako bude hteo. A ako ne, onda će sledeći koji bude hteo dobiti isti tretman - rekao je Fjuri posle borbe.

Podsetio je da su oboreni rekordi u MGM Grandu u Las Vegasu, a navijačima se zahvalio na podršci.

- Pravo napred na njega, hteo sam da ga teram da se povlači što sam uradio. Uhvatio me je jednom u prvoj rundi, beng, velika desna, ali sam mu odmah odgovorio svojom. Nije me to poremetilo, ali sam osetio taj udarac sigurno. Ovo je teška kategorija, a Vajlder je opasan udarač... On je bio demoralisan i pre nego je ušao u ovu borbu. Oborio me je prošlog puta kad nisam bio spreman, a pošto nije mogao da me pobedi na 50 odsto, sigurno nije mogao ni večeras - naglasio je Fjuri.

Nije propustio priliku da odgovori i na prozivke koje su se ređale pre borbe da je debeo jer je sa 124 kilograma čak 20 teži od Vajldera.

- Bio je to dobar nastup s obzirom na to da ne mogu da se borim, da sam debela svinja i da ne mogu da udaram. Nije bilo tako loše, zar ne? - upitao je ironično i kroz smeh Fjuri.

- Uradio sam sve ono što smo radili u teretani. Veliki pozdrav mom timu i trenerima, porodici koja je došla da me podrži i svima iz celog sveta koji su me podržavali večeras.

Fjuri tvrdi da je sve ovo što se desilo u Las Vegasu naprosto bilo: suđeno.

- Ovo je bilo upisano u zvezdama, milion milja daleko. Pre nego sam rođen, suđeno mi je da radim ovo što radim. Imao sam uspone i padove, svi znaju za to, a večeras je bio šlag na torti. Uradio sam sve u boksu, nemam više zašta da se takmičim. Ali ako on hoće revanš, što da ne. Ali preko "bare" postoji još jedan momak koji će možda hteti da pobedi "Kralja Cigana" i onda je to to, uradio sam sve, gotovo - objasnio je Fjuri.

Sada se očekuje da se bori protiv Entonija Džošue kako bi se videlo ko je trenutno najbolji teškaš u svim kategorijama.

Video: Rade Opačić nokautom pobedio na CFL turniru

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ma

    23. februar 2020 | 16:14

    Sramota od boksa. Nista ovo nije. Zalosno.

  • Stefan

    23. februar 2020 | 21:45

    @Boban Ajde Bobane obrazlozi zbog cega ovo ne valja i zbog cega su njih dvojica kako kazes "sramota za boks"? Hvala.

  • 32

    24. februar 2020 | 01:55

    @RS Vajlder je masina jedino sto se udarca tice. On nije nikakva masina sto se tice bokserskih vestina i sposobnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA