≫ 

Jedan udarac je presudio Vajlderu: Njime je Fjuri potpuno uništio Amerikanca

Čeka nas i treći okršaj dvojice teškaša!

  • 0
Fury Wilder Boxing

Fjuri je zimus pobedio Vajldera, Foto: Tanjug/AP

Dva dana posle žestoke borbe i tuče u kojoj je Tajson Fjuri pobedio Dionteja Vajldera u sedmoj rundi otkrivaju se detalji borbe za WBC titulu, koja je bila rešena mnogo pre tehničkog nokauta.

Britanski bokser je bio bolji tokom čitave borbe, uporno je napadao protivnika od starta, zadao mu čak 58 snažnijih udaraca i ipak rešio meč u jednom glavnom udarcu, smatra doktor Brajan Suterer.

Fjuri je zamahnuo krošeom preko ramena Dionteja Vajldera i pogodio ga u zadnji deo glave i po levom uhu pri kraju treće runde, tačno 37 sekundi pre zvona.

Vajlder je tada po prvi put pao na pod, ali će posledica biti ozbiljnija od jednog obaranja jer će Amerikanac upravo tada doživeti ono što lekari zovu barotrauma.

Pukla mu je bubna opna i krenula je krv iz uha, a Suterer objašnjava da je to zbog naglog i jakog pritiska uzrokovanog udarcem, jer kada rukavica poklopi otvor uha, vazduh nema gde da ide osim u membranu.

Povrh svega, može doći do frakture tog dela lobanje i poremećaja u gornjem polukružnom kanalu unutar ušiju, s tim što se fraktura tek naknadno može utvrditi.

Spomenuti kanali odgovorni su za gubitak ravnoteže, što je bilo vrlo vidno kod američkog šampiona posle treće runde. Uz to, njegov pogled nije bio toliko fokusiran.

Promene u vestibularnom sistemu u uhu su otežale situaciju Vajlderu, koji je nekoliko puta do sedme runde probao i da udari Fjurija, ali ni izbliza onom silinom ili brzinom kojom je ranije redom nokautirao protivnike.

Kada je do sedme runde i došlo, Fjuri se spremao da na konopcima zada konačan udarac protivniku, a ovaj je delovao kao da mu je svejedno. Tada je peškir uleteo u ring i okončao borbu koja je bila gotova četiri runde ranije.

Inače, u ponedeljak su se pojavile informacije da su iz tabora momka iz Tuskalose već počeli sa pripremama za treći meč dvojice velikih boksera, u kom će Amerikanac iz Alabame probati da se revanšira "Kralju Cigana".

O tome je Vajlderov tim već obavestio Frenka Vorena, menadžera i promotera Tajsona Fjurija, što znači da nas čeka makar još jedan spektakl.

Video: Ko je spremniji za boks meč godine Džošua ili Ruiz: Pogledajte njihov zajednički trening!

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA