≫ 

Kad sam doživeo moždani udar, mom psu je stalo srce od tuge: Potresna ispovest Cro Copa

Neizmerna je bila ljubav između Maksa i Mirka

  • 3
Mirko Filipović Foto: instagram.com

Čuveni hrvatski borac Mirko Filipović otkrio je tužnu priču od pre tačno godinu dana.

Cro Cop je 24. februara preživeo moždani udar, a tada je izgubio i psa Maksa - njegov ljubimac nije mogao da podnese trenutak odvoženja u bolnicu, kada je video Mirka u lošem stanju i kada je slutio najgore.

Na sreću, Mirko se brzo oporavio, ali je onda usledio najteži deo, pomiriti se sa gubitkom ljubimca, 15-godišnjeg Maksa.

- Psića na slici, mog Maksa, nikada zaboraviti neću. Ovaj dan ću pamtiti dok sam živ, kao i rođendan, a isto tako i mog Maksića! Mene odvezli u bolnicu, a mom Maksu srce stalo! Supruga mi je to rekla tek nakon par dana provedenih u bolnici. Bojala se reakcije moje kad čujem da ga više nema! Možda je i bolje tako jer nema te sile ni posledice koje bi me sprečile da odem da ga još jednom vidim pre nego što ga sahrane - napisao je Mirko.

- Maks je 15 godina bio uz mene, spavao sa mnom, svuda sam ga vodio, na letovanja,na vikende u Slavoniju... Koliko smo bili vezani govori i da se toliko uznemirio kada je video da me izvode do automobila da mu je srce stalo. To je odanost neuporediva sa bilo čim. Počivaj u miru, Maks - napisao je Mirko Filipović.

Mirko često govori o tome kako ga ljudi razočaravaju, ali to ne važi za pse, ima još Koru i Lolu, koju je udomio iz azila.

 
 
 
View this post on Instagram
Na današnji dan,prije točno godinu dana imao sam moždani udar!Hvala Bogu,uspio sam se uspješno oporaviti i vratiti svakodnevnom životu i treninzima bez posljedica koje su česta posljedica mozdanog udara.Psića na slici,mog Maxa nikada zaboraviti neću.ovaj dan ću pamtiti dok sam živ,kao i rodjendan a isto tako i mog Maxića!Mene odvezli u bolnicu a mom Maxu srce stalo!Supruga mi je to rekla tek nakon par dana provedenih u bolnici.Bojala se reakcije moje kad cujem da ga vise nema!Mozda i bolje tako,jer nema te sile ni posljedice koje bi me sprijecile da ga odem jos jednom vidjeti prije nego ga pokopaju.15 godina je bio uz mene,spavao sa mnom,svuda sam ga vodi o,na ljetovanja,na vikende u Slavoniju..koliko smo bili vezani govori i da se toliko uznemirio kada je vidio da me izvode do automobila da mu je srce stalo.To je odanost neusporediva sa bilo čim.RIP Max❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️A post shared by Mirko Filipović (@crocop1009) on

 
 
 
View this post on Instagram
sa Lolom,mazom koju sam udomio iz azila prije 9 god!A post shared by Mirko Filipović (@crocop1009) on

 
 
 
View this post on Instagram
Kora❤️!moja ljubimica je upravo napunila 7 mjeseci a prije 2 i pol mjeseca joj je ustanovljena displazija kukova.Veterinari su rekli da je gotova prakticki.da treba hitno raditi ugradnju umjetnih kukova,da je stanje jako lose.cak je i opcija uspavljivanja bila sugerirana obzirom na cijenu operacije i kompliciranost rehabilitacije koju mora proci a koja je zahtjevna i komplicirana a i nema garancije da ce operacija potpuno uspjeti uz neizvjestan rok trajnosti umjetnih kukova.uz naravno 24 -satni nadzor jer ne smije ni potrcati a kamoli skociti ili napraviti neki nekontrolirani pokret za vrijeme oporavka.prijatelj me uputio na veterinara u Sloveniji,dr.Milana Matkea,strucnjaka i specijalistu svjetske klase upravo za ovakve slucajeve.Nakon sto je pregledao snimak Korinih kukova rekao je da ce ju operirati i da nikakvi umjetni kukovi ne dolaze u obzir,da ce samo ‘zarotirati njene tetive i ligamente’ ako sam se dobro izrazio.uglavnom Kora je operirana,i od otpisanog psa ona je danas potpuno zdrava i danas smo isli u prvu setnju.hoda potpuno normalno i sada ju moramo postepeno navikavati na sve duze setnje da postepeno ojaca mišiće koji su atrofirali.nakon 6 tjedana od operacije Kora se u potpunosti oporavila.rehabilitacija je bila teska,iako sam ja najmanje sudjelovao u njoj.hvala mojoj supruzi Klaudiji koja je 6 tjedana spavala na podu dnevnog boravka uz Koru,jer Kora sama nije smjela ostati ni sekunde dok sve ne zaraste.da ne spominjem izlaske da obavi nuzdu,jednom rukom se drzi povodnik a drugom rucnik koji je provucen ispod njenog trbuha da smanji opterecenje na zadnje noge kod hoda.uglavnom,Korica je danas zdrava,oporavljena i živa!A sve to mogu zahvaliti dr.Matkeu.hvala Vam dr.Matke na svemu sto ste ucinili i zato sto je Kora danas sa nama,živa i zdrava!!❤️A post shared by Mirko Filipović (@crocop1009) on

 S obzirom na trenutno šesto mesto u Seriji A, jasno je zašto je Napoli autsajder u osmini finala Lige šampiona protiv Barselone. Večeras (21.00) je kvota na Katalonce na jugu Italije 2,25, kec je 3,10, a iks 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Napoli - Barselona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA