≫ 

Ne bojim se smrti, radujem se umiranju: Tajson dao jednu od najkontroverznijih izjava

Kaže da je život komplikovan

  • 22
Majk Tajson Foto: Youtube printscreen/ BT Sport Boxing

Nekadašnji bokserski šampion i jedan od najboljih teškaša u istoriji sporta Majk Tajson kaže da se raduje smrti što više saznaje o njoj.

"Gvozdeni Majk" je uvek bio specifičan sportista koji je i zbog uslova u kojima je odrastao, imao problematične momente i odluke u životu.

- Iz mog iskustva i onoga što verujem, sve što više saznajem o nepostojanju, više imam želju da umrem. Da, radujem se tome, ne bojim se. Po mom mišljenju, življenje je mnogo komplikovanije nego umiranje jer za život treba mnogo hrabrosti - rekao je Tajson u razgovoru za Sportsmen.

Tajsona je boks ispunjavao i zbog toga kaže da se osećao kao "školjka čoveka" kada je morao da se povuče.

- Bez te hrabrosti, ne možeš da izađeš na kraj sa životom. To je putovanje, ali i borba. Ljudi imaju sve, a opet se muče, jer ne mogu da izađu na kraj u toj borbi - dodaje Tajson.

Dok je u boksu bio, postao je najmlađi šampion sa samo 20 godina, a vladao je u WBA, WBC i IBF kategorijama.

- Mi o sebi mislimo da smo neko i uzimamo sami sebe previše ozbiljno. Ko smo mi j****? Niko, mi smo ništa! Dolazimo ni iz čega i mislimo da smo posebni, ali slava je s**** - jasan je "Ajron Majk".

Mnoge je iznenadio njegov poraz od Džejmsa Bastera Daglasa 1990. godine posle čega je Tajson bio i u zatvoru zbog silovanja.

- Onda otkrijete da niste tako posebni, da možete da odete u zatvor, da ćete umreti i da vam se može desiti nepravda. Ne očekujem da se meni desi loša stvar, ali kada se desi, onda znam da sam sposoban da sa time izađem na kraj. Radio sam to i ranije, to je bio moj život. Ne mogu da se saplićem o loše stvari jer znam da se s**** događaju. Ali kad ih ima, uradiću sve da ih prevaziđem, neću da se obeshrabrim - poručio je Tajson.

On se vratio boksovanju pet godina posle tog meča sa Daglasom, povratio je i šampionski pojas, ali više nije bio isti bokser kao nekada.

Video: Tajson počeo da propagira mir

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    17. mart 2020 | 20:11

    Legenda nikada neću zaboraviti kad je 99 dao izjavu da je bombardovanje Srbije najveći skandal i bruka u svetu

  • ljubo

    17. mart 2020 | 19:56

    Ma kakvi top 3 , broj 1 svih vremena !

  • DARKO 100%

    17. mart 2020 | 19:58

    Legenda koja zivi💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA