≫ 

Seksi negliže njegove žene i inspiracija za Rokija: Priča o čoveku koji je zadnji nokautirao Alija

Ko bi rekao da će ta borba od pre 45 godina postati toliko legendarna

  • 3
Muhamed Ali, Roki Foto: Youtube ElTerribleProduction/JoBlo Movie Clips

Bio je 24. mart 1975. godine, legendarni Muhamed Ali je prvi put branio titulu prvaka sveta posle onog meča sa Džordžom Formanom u džungli, u drugom ćošku je stajao Čak Vepner, a malo kome je tada uopšte palo na pamet da će ta borba zauvek ostati upisana u istoriji boksa!

I to iz više razloga! Onaj najveći svakako leži u činjenici da je Ali tada poslednji put noakutiran, ali nikako ne bi trebalo zaboraviti ni to da je upravo Vepner bio inspiracija Silvesteru Staloneu za legendarni filmski serijal "Roki." Serijal koji je i te kako popularizovao boks.

O tom meču, tačnije o samom Vepneru koji je dobio nadimak "The Bayonne Bleeder" snimljen je i film (The Bleeder) koji definitivno vredi pogledati dok traje karantin izazvan pandemijom korona virusa.

Elem, vratićemo se na samu priču o toj borbi.

Na dan iste, tačnije ujutru, Čak je pogledao svoju suprugu koja je nosila seksi donje rublje (negliže) i obratio joj se:

- Nosi to i večeras draga, jer ćeš spavati sa svetskim šampionom.

Skoro 15.000 ljudi je bilo u hali i uživalo je u boksu. Ali je osam rundi dominirtao, a onda se dogodilo nezamislivo - šampion je završio na patosu.

Vepner je nokautirao Alija, a potom se okrenuo ka svom treneru u rekao "Idemo u banku, bićemo milioneri."

Usledio je odgovor:

- Bolje je da se okreneš, Ali je veoma besan!

I bio je! Prethodno je samo tri puta nokautiran, dva puta od manje poznatih Sonija Benksa i Henrija Kupera, dok je još bio Klasijus Klej, a jednom i od strane Frejzera.

Vepner je izdržao do poslednje 15. runde i onda je "popustio" pred naletima šampiona. Našao se na zemlji i izgubio je borbu.

Kada se, posle borbe, vratio u hotelsku sobu - tamo je bila njegova supruga. Sklupčana u ćošku, obučena u pomenuto donje rublje, ali i sa zanimljivim pitanjem:

- Da li Ali dolazi u moju sobu ili ja treba da idem kod njega?

Pitanje koje je izazvalo osmeh na Vepnerovom licu, iako je bilo poprilično izubijano. Ipak, ta borba mu je pomogla da bude inspiracija za Rokija, a njegov citat "Čak i ako ne pobedim, želim da pokažem da pripadam tamo" korištena je u prvom delu filma o kultnom junaku iz Filadelfije.

U godinama koje su usledile, Vepner je radio i kao prodavac alkohola. Sada ima 81. godinu i živi sa svojom trećom ženom. Kažu da i dalje deli podsetnice na kojima se vidi kako je nokautirao Alija...

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • K1

    25. mart 2020 | 11:41

    Nije ga nakaotirao..nego se Ali okliznuo...vidi se u mecu lepo..ali da mu je pruzio otpor jeste i skidam kapu!!

  • SSL

    25. mart 2020 | 09:42

    American Brawler je film o deugoj strani medalje ovog, nazovi boksera.

  • ?

    25. mart 2020 | 17:37

    Cekaj kako ga je nokautirao ako je izgubio?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA