≫ 

Korona stopirala Habiba: Ništa od MMA borbe godine, UFC već našao zamenu Dagestancu

Dagestanac ne može da napusti rusku federaciju da bi se borio

  • 1
Khabib Nurmagomedov Foto: tanjug/AP

Dejna Vajt, prvi čovek UFC-a, saopštio je pre samo nedelju dana da je borba između Habiba Nurmagomedova i Tonija Fergusona 99,9 posto "završena stvar".

Ovaj duel je čak četiri puta otkazivan, a sada dogodilo otkazivanje i peti put, iako Vajt nije odustajao i ugovorio je borbu uprkos korona virusu i nemogućnosti da dođu gledaoci.

Međutim, na kraju morao je da "poklekne" pred korona virusom, ali ne u tom zdravstvenom smislu.

Naime, borba je dogovorena, mesto odabrano (Abu Dabi, ali je premešten događaj u SAD) iako bez publike i skupih VIP zvanica, ali sada se isprečio novi problem, nerešiv - Habib Nurmagomedov ne može da napusti Rusiju, zbog propisa u vezi sa korona virusom.

Zbog toga će umesto njega meč na UFC 249 protiv Fergusona raditi Džastin Geatje potvrdio je UFC.

Zanimljivo je da je Habib do skoro bio u Kaliforniji i trenirao za meč

- Bili smo skoro 10 dana u Kaliforniji, ali nismo imali naznake kada će i da li će se meč održati. Onda nam je UFC saopštio da meč 100% neće biti u SAD i da će biti u Abu Dabiju 99% Odlučili smo da dođemo u Emirate mesec dana pre meča, ne znam tačno datum da li 19. ili 20. mart.

- Tada smo shvatili da će da zatvore granice i da niko neće moći da izađe iz Emirata niti da uđe, osim ako nije državljanin, pa smo odleteli za Rusiju. Trenutno sam u Dagestanu trenira svaki dan i spremam se, mada ne znam za šta, jer su i u Rusiji zatvorili granice, kao i svuda u svetu. Čuo sam da će se događaj UFC 249 odigrati u SAD, ali ja ne mogu da dođem, jer ne mogu da napustim Rusiju - oglasio se Nurmagomedov u svom lajvu na Instagramu.

Video: Mekgregor nakon nokautiranja Kauboja za 40 sekundi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UFC

    30. mart 2020 | 19:16

    Ma kakvi, Toni ne mora ni sa kim da se bori. To je ono sto bi Habib i njegov tim i zeleli. Da se Toni bori i da izgubi mesto izazivaca broj jedan. Toni ako je pametan odbice da se bori sa Gejcijem i niko ga nece osudjivati. Verujem da ce jedino Habibov tim da ga sprda kako bi napravili sliku da se Toni nekog plasi jer su oni ti kojima odgovara ako Toni izgubi. A Habib i Gejci imaju istog menadzera tako da jasno je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA