≫ 

UFC prvak u neverici zbog Mekgregora: Da li je moguće da je to uradio?

Čudno je što je Irac dobio poziv na borbu za titulu, ali se ne oglašava

  • 1
foto: Tanjug/Ap Usman Kamaru

Kamaru Usman UFC-ov prvak u velteru (do 77 kg), još ne zna protiv koga će se boriti. Očekivalo se da će Usman za protivnika imati Horhea Masvidala, ali sve se glasnije priča o tome da će Masvidal opet u oktogon s Nejteom Diazom kojeg je pobedio u novembru.

Pojavila se mogućnost da se Usman, borac koji ima 16 pobeda i jedan poraz iz 2013. godine, bori protiv Konora Mekgregora, ali irski borac neuobičajeno ne odgovara na prozivke i zasad nije prihvatio ovu ponudu.

Da prihvati borbu i pobedi Usmana, postao bi prvi borac s titulama prvaka u tri različite kategorije.

- Ovde pričamo o pisanju istorije. Rekao je da je najbolji borac svih vremena kroz sve tri kategorije. Evo, dajem mu priliku da to dokaže.

- Hajde, pokušaj osvojiti treći pojas. Zašto ne bi prihvatio taj meč? Dajem mu istorijsku priliku, ali on je sada odjednom tih. Zašto? Ko odbija borbu za titulu?

- To nisam nikad video. Ko kaže ne kad prvak nudi meč za titulu? Naravno, osim ako znaš da nemaš nikakve šanse - nastavio je Usman prozivati MekGregora.

U velteru, kategoriji do 77 kilograma, irski borac je odradio tri borbe - ima pob0edu i poraz od Nejta Dijaza, te slavlje u poslednjoj borbi protiv Donalda Serronea prije četiri meseca.

Konor Mekgregor Foto: Tanjug/AP

Ali, ovoga puta Mekgregor je prihvatio  izazov Andersona Silve i dogovorio istorijski spektakl do 80 kilograma.

Iako Silva ima 45 godina, jedan je od najuspešnijih u istoriji mešovitih borilačkih veština, a kao najboljeg ga je nedavno označio i Mekgregor.

Video: Tajson ponovo čovek od čelika: Na nekadašnjem bokseru isklesani mišići u 53. godini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Diaz

    30. maj 2020 | 09:22

    Niko ne bi zeleo da vidi tu borbu. Usman jednostavno stilski nije dobar mec za Konora. Ali ne radi se ni o tome vec je jednostavno stvar u tome da je Usman previse ogroman za Konora. Usman ima preko 90kg na dan borbe dok Konor cak ni tad ne ide preko 77-8kg. Plus Usman ima i sve ostale prednosti jer je visi, duzi, jaci.. Usman je rekao da bi prve 2 runde bili u stand upu i da ne bi probao nijedno rusenje, kao da ispadne da daje Konoru prednost kako bi lakse dosao do te borbe, ali Konoru ego ne bi dopustio da na tome insistira da Usman to i odrzi. Tako da cak i da Usman proba da ispuni to sto je rekao on bi odmah krenuo da hvata Konorove noge cim bi ga ovaj uzdrmao. Tako da od svih potencijalnih borbi za Konora koje mogu da se dese uskoro, Tony, Masvidal, Diaz.. Usman je najmanje zanimljiva borba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA