≫ 

UFC šampion izašao na ulicu i suprostavio se vandalima

Džon Džons prvak poluteške kategorije nije dao vandalima da žvrljaju grad

  • 5
UFC 247 Mixed Martial Arts Foto: Tanjug/AP

Nakon što je serijom objava na Tvitteru dodatno rasplamsao situaciju između sebe i predsednika UFC-a, Dane Vajta, poznati UFC borac Džon Džons izašao je na ulice Albukerkija, gde su trajali demonstracije građana zbog tretmana tragično preminulog Džordža Flojda.

Ali, on nije izašao da se pridruži protestantima nego je snimljen u situaciji gde se suprostavio vandalima koji su uništavali gradsku imovinu.

U većini američkih gradova trenutno traju žestoki protesti podstaknuti smrću pripadnika afroameričke rase, Džordža Flojda, koji je prošle nedelje preminuo kao žrtva policijske brutalnosti.

Jedan od tih gradova je i Albukerki, glavni grad savezne države Nju Meksiko, grada u kojem ujedno živi UFC-ov prvak poluteške kategorije, Džon Džons.

Juče je na ulice izašao i on sam, ali iz objave na njegovom Instagramu možemo zaključiti kako nije izašao s ciljem da se pridruži protestima, koji su na više načina izmakli kontroli.

Na spomenutom profilu objavljena je snimak na kojoj vidimo Džonsa kako prilazi maskiranim vandalima te im oduzima sprejeve kojima su hteli da šaraju po gradskim zgradama.

Prišao im je vrlo ljutito izatražio da mu ustupe sprejeve, što su oni, verovatno prepoznavši o kome je reč, bez prigovara i napravili. Uz taj snimak postavio je značajnu poruku.

- Ima li ovo sranje više uopšte veze s Džordžom Flojdom? Zašto tinejdžerska ološ uništava naš grad? Kao mladi crnac, verujte da sam takođe frustriran, no ovo nije način.

- Ovako samo otežavamo već tešku situaciju. Ako zaista volite naš grad, sačuvajte ga. Svi vi stariji isto trebate da progovorite, nazovite vaše članove porodice i recite im da večeras dođu kući - napisao je Džons.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA