≫ 

Odbranio UFC titulu kontroverznom odlukom sudija

Vlasnik titule u perolakoj kategoriji uspeo da se izvuče iz teške situacije

  • 0
Aleksandar Volkanovski Maks Halovej

Foto: Guliver/Steve Marcus/Getty Images)

Aleksander Volkanovski (22-1) ostao je nakon druge borbe večeri UFC 251 na tronu perolake kategorije, a pojas je zadržao nakon vrlo tesnog meča u kojem je jasno izgubio prve dve runde.

Maks Halovej (21-6) je odlično otvorio otvorio ovaj susret. Smiren, opušten i precizan bio je izazivač koji je po jednom i u prvoj i u drugoj rundi rušio aktualnoga prvaka.

Na samom kraju uvodnih pet minuta Volkanovski se našao na podu nakon jednog udarca nogom, dok ga je u drugoj zamalo do poraza doveo jedan Holovejev aperkat. Ali, obe spomenute situacije dogodile su se u samim završnicama pa Maks nije imao previše vremena da pokuša privesti meč kraju.

Treća runda je bila puno izjednačenija. Halovej je pogodio nešto više udaraca, ali bilo je jasno da je Volkanovski ubacio u višu brzinu. To se pogotovo videlo u četvrtoj koja je verovatno jedina za koju možemo reći da je čisto pripala prvaku, dok je poslednjih pet minuta ponovno bilo vrlo izjednačeno.

Neki su smatrali da je na ulasku u petu Halovej imao 3-1 u sudijskom uverenju, i da je verojatno napravio dovoljno za povratak na tron. Ali, dvojica sudija imala su drugačije mišljenje i to je ono što se na kraju broji koliko se god neki nisu slagali s njihovom odlukom (47-48, 48-47, 48-47).

Video: Sledeći je Habib: Sprema se novi istorijski okršaj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA