Zakazana UFC borba koju je čekao ceo svet: Habib se vraća posle smrti oca protiv najvećeg izazivača!

Predsednik UFCa Dejna Vajt potvrdio je vest

  • 5
Khabib Nurmagomedov Foto: tanjug/AP

Trenutno najjači MMA borac na svetu, Habib Nurmagomedov, zakazao je narednu borbu za oktobar, a protivnik će mu biti trenutno glavni izazivač, Amerikanac Džastin Gejdži, potvrdio je predsednik UFC-a, Dejna Vajt.

Ono o čemu se suškalo prethodnih dana, sada je dobilo i zvaničnu potvrdu od strane prvog čoveka UFC-a.

Borba bi trebalo da se održi 24. okotbra, a biće to prva borba za Dagestanca posle najteže godine njegovog života, jer je nedavno ostao bez oca Abdulmanapa, koji mu je bio mentor, trener i najveći životni prijatelj.

Habibov otac je izgubio borbu protiv korona virusa, koji mu je iskomplikovao srčane probleme. Nije pomoglo ni urgiranje predsednika Rusije Vladimira Putina i najbolja nega u bolnicama u Moskvi.

Pojedini mediji su plasirali i lažne informacije da će se Habib penzionisati posle smrti oca, ali je to brzo demanovano od strane njegovog agenta, Alija Abdelaziza.

Habib je smogao snage da se vrati treninzima posle teškog gubitka, i  već je počeo pripremu za naredni meč, u kojem će biti na velikom iskušenju.

Džastin Gejdži je u svojoj poslednjoj borbi uništio Tonija Fergusona, sa kojim je prvobitno bilo planirano da se bori Habib, koji tada nije bio u mogućnosti da putuje zbog zatvaranja granica zbog korona virusa.

Habib Nurmagomedov u dosadašnjoj MMA karijeri nema poraz u 28 borbi, dok i Gejdži ima izuzetno dobar skor od 22 pobede i 2 poraza.

Nema dileme, čeka nas pravi spektakl u borbi za titulu u lakoj kategoriji UFC-a.

Video: Sledeći je Habib: Ovako je Gejdži reagovao posle pobede nad Fergusonom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Urke

    28. jul 2020 | 17:55

    Nije mi jasno gde je Habibov otac pokupio tu Koronu, pa oni žive u nekom zabačenom selcu u Dagestanskim planinama!

  • Mare

    28. jul 2020 | 17:39

    Od svih do sada covek Koji ima ubedljivo najvece sanse protiv Habiba..

  • UFC

    28. jul 2020 | 19:22

    @Mare Bravo. Dzastin je prvi NCAA D1 rvac sa kojim ce se Habib boriti. Dakle ne neki borac koji "zna da se rve" kao npr Dastin ili RDA vec lik koji ima ozbiljni rvacki rezime i koji je poceo da rve sa 4 godine... Iako voli da se mlati i u mma ne voli da koristi rvanje za ovu borbu ce morati da bude spreman. Ne verujem ja da je Dzastin bolji rvac od Habiba, ali ni ne mora da bude, to je mma borba ne rvacki mec, tako da dovoljno je samo da ne panici i da zna kako da reaguje u odredjenim situacijama bez da mnogo misli. A rvanje mu je u krvi tako da on zna prirodno da se krece kako bi trebalo. Normalno Habib je veliki favorit i ne mozes se protiv njega kladiti, ali ako neko moze da ga pobedi to je definitivno Gejci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA