Nestvaran put nove srpske UFC zvezde: Nije video porodicu 3 godine, s Aljaske krenuo na put do trona

Žrtvovao je sve zbog velikog cilja

  • 5
Uroš Medić Foto: youtube.com

Uroš Medić napravio je veliki karijerni korak novom pobedom koja mu je donela UFC ugovor, posle čega se raspričao.

Fascinirao je pobedom Dejnu Vajta, a kada se to dogodi, zna se kakav je sledeći korak. Raspričao se Medić na konferenciji za medije, skoro 15 minuta trajalo je njegovo obraćanje jeavnosti, a ovaj 27-godišnji momak iz Budisave kod Novog Sada imao je šta da poruči UFC svetu.

Dejnu Vajta je oslovi sa "šefe", pa opisao kako je trajala borba za mesto na svetskoj sceni.

- Dugo radim za ovo, godinama. Više od tri godine nisam video porodicu, samo sam radio na ovome, jer je to sve što mi je bilo u glavi. Konstantno sam bio u dvorani, čak i tokom pandemije. Svi koji me znaju bili su svesni koliko to želim i znao sam da ću uspeti.

On je savladao Majkija Gonzalesa i nije ga čak ni poremetila promena protivnika u poslednji čas.

- Pogledajte moje udarce nogama, uzdrmao bih svakoga. Nisam imao nikakve sumnje kad sam rekao da ću završiti borbu. Ovde sam da bih se borio, to je ono što volim da radim i što sam godinama radio besplatno.

Videlo se da je dobro skautirao protivnika, što je potvrdio i opisom borbe.

-- Znao sam da ima sjajne kružne udarce i to me brinulo. Pogodio me jednim iza glave i onda sam video da nema puno snage u njemu. Veći sam od njega i znao sam da sam čvršći. Verovatno sam čvršći od barem polovine boraca lake kategorije u UFC-u. Visok sam 185 centimetara, idem na granicu od 77 kilograma i ovo je bilo moje prvo skidanje na 70 kilograma. Ja sam iza sebe imao armiju ljudi i moj protivnik je izašao protiv toga. Ovo što se dogodilo je bilo neizbežno.

Posebno Mediću nedostaje porodica, pa se njoj prvo javio.

- Prvo ću nazvati porodicu, nedostaju mi i razgovaram gotovo svaki dan s njima, kad je kod mene veče, a kod njih jutro i obrnuto. Prvo ću se čuti s bratom, on je moj najbolji prijatelj i jedva čekam da gavidim - dodao je Medić, koji već godinama trenira u Enkoridžu na Aljasci. Iza sebe ima pet pobeda, svaka je borba završena prekidom i borio se u kategoriji do 77 kilograma.

Dejna Vajt je rekao da mu je Uroš poručio da je spreman da se bori kad god je potrebno i da ga stavi na brzo biranje.  Prve reakcije govore da će tako i biti...

Video: Novi prvak Evrope nokautirao i nas! Za sve je krivo jedno pitanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrki

    5. avgust 2020 | 13:29

    Zvezda je mnogo velika rec..... Decko Ima potencijala, po onome sinoc I odlicnu stojku, mada bih stvarno zeleo da ga vidim u parteru. Ako je tu I priblizno dobar, kroz godinu, dve bice rangiran

  • Budisava

    5. avgust 2020 | 18:01

    Srecno Urose.

  • SRLE

    5. avgust 2020 | 13:13

    IDEMO GENIJE✊✊✊☝✌👌👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA