Spektakl u Obrenovcu: Sukob francuskog policajca i srpskog vatrogasca večeras u bokserskom ringu

Srbin protiv Francuza, vatrogasac protiv policajca u Sportsko - kulturnom centru u Obrenovcu

  • 4
Marko Nikolić merenje Foto: ATA Images

Titulu šampiona Mediterana WBC večeras će u Obrenovcu pokušati da odbrani srpski as Marko Nikolić. 

On će se sastati sa francuskim bokserom Patrikom Boisom, koji dolazi sa željom da kući ponese šamionski pojas. Pa ipak, taj zadatak mu neće biti nimalo lak, s obzirom na "čeličnu pesnicu" našeg borca, koja je nokautirala čak 11 protivnika, sa ukupnim skorom od 25 pobeda. 

Za Telegraf.rs Marko kaže da očekuje da će večeras upisati još jednu pobedu.

- Zbog situacije sa korona virusom, ovaj meč je odlagan dva puta, što mi je s jedne strane teško palo, ali mi je pružilo mogućnost da se još bolje fizički i psihički pripremim za borbu. Imam dosta samopouzdanja i usmeren sam svakim atomom svoje snage da pojas ostane u Srbiji. Osim toga, svestan sam da bi mi ova pobeda otvorila vrata ka Evropi - kaže Nikolić.

Marko Nikolić merenje Foto: ATA Images

Iako nije bilo sportskih takmičenja, obojica boksera, dali su neizmeran doprinos tokom pandemije korona virusa. Marko kao vatrogasac, a Patrik kao policajac.

- Imali smo pune ruke posla usled vanrednih stanja koja su bila uvedena u našim zemljama usled pandemije virusa korona. Uz lekare koji su bili i dan danas su na prvoj liniji odbrane od korone, tu su svakako i naše profesije uz mnoštvo posla i akcija koje smo imali da odradimo za dobrobit naših sugrađana. Uz sav taj posao nismo prestajali da treniramo – objašnjava Nikolić.

Bitku za pojas šampiona Mediterana WBC u poluteškoj kategoriji (do 79 kg) između Nikolića i Francuza Boisa direktno će prenositi TV Arena Sport. U uvodnim mečevima pored naših takmičara Stefana Čolovića, Luke Sumarca i Aleksandra Macakanje, nastupiće i dva francuska boksera Yoan Boyeaux i Patrik Trenel, kao i buduća nada Ersan Gurdijeljac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA