≫ 

Prvo suočavanje Habiba i Gedžija pred meč godine: Šmekerski gest Amerikanca koji je zadivio i Rusa

Veliko poštovanje su pokazali jedan prema drugom

  • 2
habib i gejdži

Foto: youtube/BT Sport

Amerikanac Džastin Gedži i aktuelni šampion, nosilac pojasa u lakoj kategoriji, Rus Habib Nurmagomedov suočili su se prvi put pred borbu koja ih očekuje u suboru 24. oktobra u Dubaiju.

Podsetimo, titula je u vlasništvu Nurmagomedova, koji zbog restrikcija usled kovid pandemije nije mogao da je brani protiv Tonija Fergusona, pa je ovaj, na kraju, poražen u okršaju sa Gedžijem, te je Amerikanac tako prigrabio privremenu titulu šampiona u lakoj kategoriji.

Međutim, zna to i Gedži, pravi šamspionski pojas je u vlasništvu Nurmagomedova i na to je i sam ukazao tokom "fotkanja" dva dana pred borbu.

Bio je to zanimljiv trenutak suočavanja dvojice boraca i iznad svega veliki znak poštovanja Amerikanca za Nurmagomedova.

Naime, dok su fotoaparati šklocali, a njih dvojica držali svoje šampionske lovore, Gedži je u jednom momentu predao svoj pojas nekom iz svog tima i poručio da je jedan jedini pravi pojas kod Habiba.

Pogledajte taj trenutak.

 

Pogledajte i kompletno suočavanje dvojice boraca koji su pokazali veliko uzajamno poštovanje tokom susreta u sunčanom Dubaiju. Tu je, naravno, bio i čovek koji stoji iza svakog najvećeg UFC spektakla, Dejna Vajt.

Nurmagomedov je, podsetimo, u karijeri i dalje neporažen iz 28 mečeva, bez egala, dok je Gedži takođe neporažen, doduše uz dva nerešena ishoda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    22. oktobar 2020 | 12:29

    Gejdzi je za klasu bolji od Fergusona sto je i dokazao u proslom mecu kada ga je unistio. Habib ako prebaci borbu u parter definitivno dobija ali u stendapu nema sta da trazi protiv Gejdzija. Bokserska tehnika je glavni adut amerikanca. Inace ovi Dagestanci i Rusi da mogu da se takmice u UFC bez ikakvih prepreka ne bi mogao niko da im pridje, sve titule bi drzali u svom vlasnistvu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA