≫ 

Habibova drama na merenju: Skidali ga golog, jedva stajao na nogama, a onda su mu rekli rezultat

UFC borac često je u prošlosti imao problem sa skidanjem kilograma pred borbu, a tako je bilo i ovoga puta

  • 4

Šampion lake kategorije UFC-a, Habib Nurmagomedov, prošao je pravu dramu pred zvanično merenje za glavnu borbu na UFC 254 protiv Džastina Gejdžija, koju s nestrpljenjem ičšekuje čitav svet.

Habib je i u prošlosti imao problema sa skidanjem kilograma, a tako je bilo i ovoga puta. Na vagu je došao vidno iscrpljen, a njegov govor tela zabrinuo je navijače Dagestanca.

Da bi "pogodio" vagu u gram, morao je da skida sve sa sebe, pa je kao od majke rođen stao na merenje prekriven samo peškirom.

Morao je i da se pridržava za ljude iz organizacije koji su bili sa strane.

Na kraju, kada su zvaničnici rekli rezultat, i da je bio ispod granice od 70,3 kliograma, na Habibu se mogao videti uzdah olakšanja. Uhvatio se za glavu, prvo je bio u blagom šoku, a tek onda je stisnuo pesnicu i pozirao fotografima.

Istu težinu imao je i Džastin Gejdži, a takođe i potencijalna zamena, ukoliko neko od dvojice boraca otpadne u poslednjem trenutku, Majkl Čendler, koji je zadovoljio sa 70,3 kilograma.

Glavni program na UFC 254 počinje od 20.00, a borba Habiba i Gejdžija je poslednja na rasporedu.

Habib je do sada u svojoj karijeri zabeležio 28 pobeda iz isto toliko borbi. Njegov rival, ima skor od 22 pobede i dva poraza, u seriji je od četiri vezane pobede, a poslednju je ostvario protiv Tonija Fergusona, kada je šokirao svet, osvojio privremenu titulu i obezbedio borbu za pojas protiv šampiona.

Video: Surova priprema Habiba za meč: Pliva uzvodno u hladnoj reci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AcaFaca

    23. oktobar 2020 | 10:13

    Treba uvesti merenje dva sata pre borbe. Ovo sa skidanjem kilograma mi je fuj.

  • UFC

    23. oktobar 2020 | 10:28

    Habibova tajna nije ta sto on skida mnogo kila jer vecina boraca na lakoj imaju inace oko 85 kila... Medjutim Habib vraca vise kila od skoro svih njih tako da je on i na vece borbe ima oko 85 kila dok njegovi protivnici vrate na 77-80. A 5 kila zna biti velika prednost, pogotovo kada je rvanje u pitanju. Zato se on nikada nece boriti na welteru u UFC, jer bi se borio sa protivnicima koji su teski koliko i on, pa i tezi, sto njemu svakako ne odgovara.

  • Deki

    23. oktobar 2020 | 11:41

    Habib je po svojoj prirodi midl,ali mu odgovara laka jer tamo može da obori svakog. I mislil da juro 30-0 i da se povuče kao Flojd bez poraza. Pare je zaradio u borbi sa Mekgregorom. Gejči je gladan titule,i jedino njega vidim da može da ima neke šanse sa Habibim u smislu da ga pogodi koji put kao sto zna da pogadja,a udara nenormalno jako. Medjutim i Habib je popravio stend. Tipujem na Habiba ali navijam za Gejci.Zna neko kako može da se gleda i gde?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA