≫ 

Prašović izborio meč za titulu svetskog šampiona WBO

Bokserski spektakl protutnjao je beogradskim BELEXPO centrom.

  • 2
Dilan Prašović

Foto: BSS

U organizaciji Balkan boxinga i boks promoterske kuće Kety održan je Balkan Boxing night u kome su se u meču večeri sudarili dva do sada ne pobeđena šampiona, Dilan Prašović iz Crne Gore i predstavnik BiH Edin Puhalo.

U glavnoj borbi večeri koja je prenošena uživo na TV Arena Fight, u eliminacionom meču za titulu profesionalnog prvaka sveta u verziji WBO (kruzer kategorija), Prašović je tehničkim nokautom u devetoj rundi savladao Puhala i time stigao do trijumfa kojim je stekao pravo prvog izazivača svetskom šampionu u kruzer kategoriji. Pobeda u Beogradu Dilana vodi na megdan pobedniku susreta Lawrence Okolie (Engleska) – Krzysztof Glowacki (Poljska) koji će biti održan 12. decembra 2020. u Londonu.

Iako je meč između Prašovića i Puhala bio predviđen u 12 rundi, u naletu snažnih udraca i jakog tempa koji je od samog početka nametnuo šampion iz Crne Gore pao je u devetoj rundi do sada briljantni Edin koji je do Balkan Boxing night-a beležio 19 pobeda na profi sceni bez poraza. Prašović je upisao 14. pobedu u profi rignu bez poraza, u kolekciji trofeja ima i juniorsku titulu prvaka sveta u verziji WBO, za borce do 23 godine.

Uoči ulaska u ring Prašović je obećao izvanrednu borbu i pobedu, obećanje je i ispunio.

- Zadovoljan sam borbom i pobedom koju sam ostvario u Beogradu, a pobedu kao I prethodne posvećujem mom preminulom treneru, čoveku koji me je naučio svim čarima I tajnama boksa Fehmi Husejinu. Ovo je moja 14. pobeda u karijeri, bez poraza i dodatni motiv da nastavim putem kojim sam krenuo do konačnog cilja, a to je svetski šampionski pojas. Nije bilo lako u ringu protiv sjajnog Edina Puhala koji je iskusan borac i koji iza sebe ima veliki broj profi mečeva I koji do ovog meča nije imao ni jedan poraz. Znao sam da će ovaj meč biti izuetno težak, spremao sam se na veliku i tešku borbu koja je na kraju i viđena, kidali smo jedan drugog do poslednjeg gonga.

Dilan Prašović

Foto: BSS

- Zahvaljujem se svima koji su bili uz mene I koji su me podržali u ovom za mene jako važnom trenutku, kao i Nenadu Borovčaninu na sjajnoj organizaciji ovog spektakla. I sad nema stajanja, idemo dalje u nove pobede, idem po svetski šampionski pojas – zaključio je 25 – godišnji Prašović.

U izuzetnim bokserskim predstavama u Beogradu u okviru BALKAN BOXIN NIGHT-a, gde smo pored glavne borbe videli i četiri sjajne uvodne borbe, uživali su ljubitelji ove plemenite veštine, ali putem malih TV ekrana u živom prenosu na TV Arena Fight. Publika je ovaj put morala da izostane usled preventivnih mera i situacije izazvane virosom korona koja je pogodila ceo svet.

Glavnu borbu večeri ispratili su uživo predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, njegov gost generalni sekretar Ruske bokserske Federacije Umar Kremljev, vlasnik boks promo kuće Patriot boks Sekutjev Blasnik i srpski boks šampion Veljko Ražnatović.

Balkan Boksing night je još jednom pokazao koliko je srce Beograda i videli smo da je boks sport koji spaja, a to nam je potvrdila činjenica da su ovoj sportskoj manifestaciji intonirane tri himne.

Rezultati uvodnih borbi:

(četiri runde) 69kg: Nikola Lazarević - Vladimir Gubas jednoglasno 38-36, 39-34, 39-34 pobeda Lazarevića

(četiri runde) 65kg: Moja Žilber - Miloš Janjanin jednoglasno 39-37, 40-36, 40-36 pobeda Moje

(četiri runde) 71kg: Antonio Bise - Petar Stošić nerešeno 38-38, 38-38, 37-40

(šest rundi) 76kg: Slaviša Simeunović - Filip Blagojević predaja u trećoj rundi, pobeda Simeunovića

Glavna borba – kruzer kategorija do 90,790 kg:

Dilan Prašović (CG) 90,500 kg - (12 rundi) Edin Puhalo (BiH) 90,250 kg pobeda Prašovića tehničkim nokautom u devetoj rundi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zmaj.

    24. oktobar 2020 | 06:09

    Pošteno.čestitke.

  • rale

    24. oktobar 2020 | 03:06

    Zasto montenegrini boksuju u Srbiji,eto im usrano cetinje pa nek vijore te milove kvazi zastave

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA