Putin telefonom zvao Nurmagomedova na prijem: Kremlj se oglasio saopštenjem posle povlačenja Habiba

Pobeda i odluka Nurmagomedova ceni se u njegovoj rodnoj Rusiji

  • 12
Foto: Printscreen Youtube / UFC

Dagestanac je u subotu uveče pobedio Džastina Gejdžija u Abu Dabiju na UFC 254 i odmah odlučio da objavi povlačenje iz UFC-a.

Nurmagomedov je Gejdžija savladao davljenjem u drugoj rundi, iako je tek drugi put u karijeri izgubio jednu rundu u borbi. Gejdži je udarcima dobio prvu, u drugoj je morao da "tapne", na šta nije ostala imuna ni ruska Vlada.

- Srećni smo zbog ove pobede. Habibu sve čestitke, a ostalo je njegov izbor - navodi se u saopštenju iz Kremlja, sa potpisom portparola Dmitrija Peskova, desne ruke Vladimira Putina.

Da podsetimo, Nurmagomedov je do titule u lakoj kategoriji došao na UFC 223 protiv Ala Jakvinte, a odbranio ju je protiv Konora Mekgregora, Dastina Poarijea i sada Gejdžija.

Nedavno mu je od posledica korona virusa preminuo otac Abdelmanap i zbog toga je posle pobede Habib poručio "ne nameravam da se ovde vraćam bez oca".

Kako su u nedelju objavili ruski mediji, Vladimir Putin ga je pozvao na prijem u Kremlju, a Nurmagomedov se već jednom sreo sa predsednikom Rusije, dok mu je otac bio živ.

Video: Habib Nurmagomedov postaje trener?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    25. oktobar 2020 | 20:38

    Ovo je pravi rus koji se postuje patriota!!!

  • Lejla

    25. oktobar 2020 | 20:53

    Dobra šubara...

  • Balkanski spijun

    26. oktobar 2020 | 01:47

    imam utisak da je ostao duze u ufc da bi ga neko dobro nakantao batina .....medjutim on je to namirisao i povlaci se nepobedjen i postaje legenda, pogotovo u muslimanskom svetu !!! sve u svemu njemu fali pesnicenja vise, mene davljene to smara al ajd sad...to mu je stil borbe koji prolazi dobro kod njega ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA