≫ 

Posle Tajsona, i Holifild se vraća u ring, boriće se golim rukama!

Britanac Glen Mekrori biće rival slavnom bokseru

  • 1
Ivander Holifild Foto: Profimedia/AFP

U modi su, izgleda, povratnički mečevi legendarnih boraca. Nedavno smo videli kako je Majk Tajson odradio meč sa Rojem Džonsom Džuniorom, a po ugledu na njih dvojicu u ring će i slavni Ivander Holifild (58).

Bivši svetski šampion u teškoj kategoriji, ikona boksa, u aprilu će raditi meč sa Britancem Glenom Mekrorijem (56), preneli su engleski mediji, lokacija bi trebalo da bude londonska "O2 Arena", a dvojica boraca ukrstiće "gole pesnice", boriće se bez rukavica.

Holifild je, prema sopstvenom priznanju, odavno "pikirao" povratnički duel, navodno je rival trebalo da mu bude Tajson, ljubitelji boksa su željni njihovog okršaja, ali je prvo sačekao "Gvozdenog Majka" da opet uđe u ring, pre nego što se i sam odlučio.

Njegov rival, Mekrori, je nekadašnji šampion u kruzer kategoriji, poslednju borbu odradio je davne 1993. godine. Inače je u Engleskoj popularna TV ličnost, pre svega zbog svojih humanitarnih poduhvata.

- Razgovarao sam sa Holifildom i rekao je da prihvata borbu. Plaši me se 30 godina, sada je konačno prihvatio da se bori. Ohrabrio se - kaže Mekrori za engleske medije.

Mekrori je inače postao svetski prvak u kruzer kategoriji koju je Holifild u to vreme zamenio za tešku.

- Bio sam šampion kad je Holifild otišao u teškaše, uzeo sam njegovu privremenu krunu i rekoh mu pre neki dan kad smo pričali: "Zašto si otiša0? Da li si me se uplašio?" Ova borba se "krčka" 30 godina. Bio sam naslednik njegovog kruzer trona, hteo sam borbu sa njim, ali je on otišao u teškaše - poručuje Mekrori koji za sebe kaže da je u "izuzetnoj fizičkoj kondiciji".

- Penjao sam se na osam najviših planina na svetu prošleg odine, pa ako to mogu bez treninga, sigurno da mogu da se bijem sa Holifildom - kaže ovaj Englez.

Inače, Holifild je svoju poslednju borbu imao 2011. godine, ali se nije zapustio, u treningu je i spreman je da ponovo dobro udara.

Video: Brutalno patosiranje u trećoj sekundi meča: Pogledajte nokaut u boksu bez rukavica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA