≫ 

Usman ušao u istoriju UFC-a: Nokautirao rivala u 3. rundi, pa išao da ga teši

Sjajani Nigerijas vezao svoj 13. uzastopni trijumf

  • 0
Kamaru Usman Printskrin: Instagram

Nigerijski MMA borac Kamaru Usman potvrdio je da je trenutno najbolji velteraš sveta, pošto je na UFC 258 tehničkim noakutom u Las Vegasu pobedio Žilberta Burnsa!

Usman je na taj način stigao do svoje 13. uzastopne pobede čime je srušio rekord legendarnog Džordža Sent Pjera!

Brazilac Burns je bolje i agresivnije ušao u ovaj meč, što mu se i te kako isplatilo. Već u prvoj minuti uzdrmao je Usmana strašnom desnicom. Ovaj je nakratko pokleknuo, pa primio još nekoliko teških udaraca.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Joseph Davis (@gjthadj)

Burnsa je jedan "high kick" koštao toga da izgubi ravnotežu, dozvolio je rivalu da se oporavi, ali i pružio priliku da s nogu kikovima i udarcima zada nekoliko preciznih i snažnih udaraca.

Usmanov prednji direkt je bio savršen u drugoj rundi, a snažna desnica u nastavku je borbe teško uzdrmala Burnsa. Krenuo je Nigerijac po prekid, bio je smiren i nije srljao, te je prednjim direktom srušio rivala koji je nekako izdržao do pauze.

Videlo se da Burns gubi dosta snage i pomenuti prekid smo videli odmah na otvaranju treće runde. Kamaru prednjim direktom ruši, a potom završava Burnsa, i upisuje treću uspešnu odbranu naslova.

Zanimljivo, Usman i Burns su oko 10 godina bile kolege u istom timu, a da su ostali u odličnim odnosima govori i slika kada je Usman otišao da teši Burnsa.

Video: Još uvek ne zna za poraz, ali očekuje ga veliki ispit: Duško Todorović vraća se u UFC oktagon

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA