Boks i MMA srpski asovi, Marko i Stefan na putu za Las Vegas

Čelična pesnica srpskog ringa Nikolić sa skorom od 27 pobeda (12 nokautom) bez poraza ulazi u ring 23. aprila 2021.

  • 0

Dejan Valek

Kad je najteže, oni su najjači. Ne priznaju povlačenje, korak nazad, i uvek se vode onom čuvenom maksimom nepobedivog srpskog vojvode Živojina Mišića „Život je večita borba. Ko sme, taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred“. Srpski borci dostojanstveno, samosvesno, samoorganizovano brane njihovo heraldičko geslo „pobeda je naša mera“. Za oltar pobede hiljade sati rada, znoja, odricanja, krvi, ali pobeda nema cenu, to znaju branioci herojske srpske baštine.

Dva asa vatrenog ringa, dva srpska ratnika dan za danom biće bitke od Beograda do Las Vegasa. WBC šampion Mediterana u poluteškoj kategoriji (79,374 kg) Marko Nikolić i UFC borac posebnog kova Stefan Sekulić rešili su da svojim protivnicima ostave gorak ukus. Udruživši snage i energiju zajedničkim sparinzima oštre pesnice i gledaju ka aprilu kada ih očekuju najveći ispiti do sada kada su u pitanju njihove karijere boks i MMA ratnika.

Pod svodovima novosadskog Spensa sevale su pesnice, žestoka razmena udaraca, nesvakidašnja sparing bitka boksera i MMA borca, na kraju bratski osmesi i želje da nokautom zapečate protivnike u aprilskim megdanima.

Čelična pesnica srpskog ringa Nikolić sa skorom od 27 pobeda (12 nokautom) bez poraza ulazi u ring 23. aprila 2021. u srpskoj prestonici i bori se za upražnjenu WBC internacionalnu silver titulu u super srednjoj kategoriji (do 76,204 kg) protiv Portugalca Horhe Silve (17-7, 8KO). Biće to sudar bivšeg i aktuelnog vlasnika WBC pojasa Mediterana.

- U finišu 2020. imao sam borbu za rejting nakon koje sam znao da imam šansu da već naredni meč bude za novi i vredniji šampionski pojas. Upravo sada moja želja postaje stvarnost i udruženim snagama sa mojim menadžerom Lukom Popovićem idem napred. Dobio sam šansu i na meni je da iskoristim svo vreme koje imam do meča da se spremim i budem nikad jači za trijumf koji otvara neka nova vrata. San svakog borca je izaći na veliku scenu u oazi pustinji Mohave, tako i mene, i drago mi je da će moj dragi kolega Stefan dan nakon mog meča u Beogradu biti bitku za pobedu u UFC oktagonu upravo pod svetlima Las Vegasa. Imali smo sjajan zajednički trening, odličnu razmenu energije i motivacije da iz tog aprila izađemo kao šampioni. Srpski borci kad se udruže tu nema greške, tu se stvori nesalomiva sila. Dogovor je da naš susret nakon aprilskih borbi bude slavljenički i da već tada kujemo planove da se u godinama koje su pred nama zajedno vinemo u svetski centar borilačkih veština gde ćemo zidati nove pobede - objašnjava Nikolić.

Dejan Valek

Sinonim borilačkih veština, grad Las Vegas čeka na našeg UFC ratnika Stefana Sekulića koji će 24. aprila 2021. na sceni najcenjenije i najveće MMA organizacije sveta braniti boje Srbije. Kao diplomirani profesor fizičke kulture, ovaj mladi sportista je svojim marljivim radom i zalaganjem uspeo ne samo da dođe do naziva akademskog građanina, već i da izgradi svoje ime na internacionalnoj sceni kada je najbrže rastući svetski sport u pitanju – MMA. Iza sebe ima 15 profesionalnih MMA nastupa, od kojih je jedan bio debi na UFC manifestaciji u Moskvi.  Nakon povreda i oporavka, spleta nesrećnih okolnosti koje su odlagale njegov drugi nastup u najelitnijem svetskom MMA društvu, vraća se u vatreni ring pod budnim okom trenera i menadžera Bojana Mihajlovića bivšeg UFC borca.

- Slažem se sa Markom, Las Vegas čeka na nas, na srpske borce koje odlikuje hrabrost, odvažnost, junaštvo, istrajnost i to moramo da pokažemo svetu upravo tamo gde su uprte oči celog sveta poklonika borilačkih veština. Za pobednički urlik se trenira svaki dan u godini bez izuzetka, živimo za bitke iz kojih ćemo izaći ogrnuti srpskom zastavom. Neka dijagrami naših borbi imaju uzlazni tok - istakao je Stefan.

Trening i prikaz borilačkog arsenala naših šampiona Marka i Stefana u “srpskoj Atini” obećava njihove vrhunske predstave na boks i MMA sceni za mesec i po dana kada će se u dva različita kraja sveta, u dve različite, a opet jako slične i povezane ofanzive boriti za pobedu Srbije, koje bi ih približile svetskom vrhu.

- Idemo! Pobeda je naša mera - u jednom glasu zaključili su Nikolić i Sekulić.

Novo druženje srpskih ratnika Marka i Stefana zakazano je za 13. mart kada će biti specijalni gosti 30. po redu SBC Revenge manifestacije u novosadskom Spensu-u gde će bodriti kolege i zemljake na putu do novih pobeda u MMA večeri jedne od vodećih evropskih organizacija kada su u pitanju mešovite borilačke veštine - Serbian Battle Championship.

Video: Snimak podrške MMA ligi: Aleksandar Rakić najavljuje prvo kolo u Gornjem Milanovcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA