≫ 

Velika pobeda Aleksandra Rakića, ukrotio je brazilsku zver: Srbin upisao trijumf karijere u UFC-u!

Sjajnim taktičkim planom kojeg se ržao sve vreme, Rakić je uspeo da porazi rivala

  • 10
aleksandar rakić Foto: youtube/UFC - Ultimate Fighting Championship

Srpski MMA borac Aleksandar Rakić ostvario je pobedu karijere u UFC-u, savladao je Brazilca Tijaga Santosa na poene posle tri runde na super zanimljivom "iventu" u Las Vegasu UFC 259.

Sudar Rakića i Santosa bila je jedna od borbi večeri od koje su navijači očekivali mnogo, međutim nisu dobili spektakl kojem su se nadali, već zatvorenu igru nerava dvojice rivala.

Rakić je sjajnim taktičkim pristupom potpuno otupeo udarne adute Brazilca, a to je njegov moćni rad rukama i udarce koji imaju težinu malja, jer ga je sve vreme svojim dugim rukama i čestim "bockanjem" držao na distanci.

Čitave dve runde Srbin je tako ostvario ključnu prednost, Santos jednostavno nije umeo da pronađe način da preokrene meč, pa je u trećoj rundi krenuo na sve ili ništa. Navalio je svom snagom tada Santos, zadao je Rakiću nekoliko jakih udaraca, međutim i to je uspeo da iskontroliše naš borac, koji je do kraja u istom itmu odbio sve nalete rivala.

Na kraju, sudije su rekle svoje: 30-27, 29-28 i 29-28 za Rakića, koji je tako upisao drugu vezanu pobedu.

Možda navijači nisu bili najzadovoljniji izdanjem obojice boraca, ali Rakić piše pobedu koja je čista kao suza.

- Spremao sam se za ovu borbu mnogo naporno. Nije bilo šansi da je izgubim - rekao je Rakić posle meča u kojem je nastupio pod zastavom naše zemlje, a ne Austrije, koju je dosad zvanično predstavljao.

- Plan je bio da održavam distancu, da ga dohvatim dugim udarcima. Znali smo da je Tijago čekić, tako da je ieja bila da ga držim podalje od sebe.

Rakić je sa ovom pobedom sada sve bliži borbi za titulu. Veruje da je spreman za tako nešto.

- Želim šansu da se borim za titulu. Ovo je treći konkurent za titulu kojeg sam pobedio - poručio je Aleksandar Rakić.

Ipak, iako je kao četvrtorangirani borac pobedio drugorangiranog, lako je moguće da mu UFC neće nakon ove borbe dati napad na pojas, a to je u intervjuu nakon borbe dao naslutiti i Džo Rogan, UFC-ov komentator. Osim rezultata i pobeda, atraktivnost i utisak su itekako bitni u najvećoj svetskoj MMA organizaciji.

Podsetimo, u jednoj od uvodnih borbi večeri trijumf, i to ubedljiv, nokautm, ostvario je još jedan naš borac. U pitanju je Uroš Medić, koji je strahovitom serijom udaraca porazio Amerikanca Alona Kruza na svom debiju u UFC-u.

>>> Titulu Mančester Sitija niko više ne dovodi u pitanje, a Građani u današnji (17.30) gradski derbi s Junajtedom ulaze kao apsolutni favoriti - kvota na keca je 1,58, iks je 4,00, dok je dvojka čak 6,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Siti - Mančester Junajted.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    7. mart 2021 | 07:39

    Bravoooooooo

  • Ris

    7. mart 2021 | 08:45

    Perfektna borba i fantasticni IQ Rakica, jos jedna borba ga deli do borbe za titulu.

  • dx202xd

    7. mart 2021 | 09:00

    Nisam odgledao ali zvuči kao da ga je dobio u Kličko stilu. Nadam se da mu to neče postati praksa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA