≫ 

Poljak prebio Adesanju u borbi večeri, naneo mu prvi poraz u karijeri i odbranio titulu

Blašovic maksimalno iskoristio svoju snagu u parteru

  • 0
jan blazovic Foto: twitter/SportsCenter

I to se desilo - nigerijski MMA borac Izrael Adesanja pretrpeo je prvi poraz u karijeri pošto je izgubio na poene od Poljaka Jana Blašovica u glavnoj borbi večeri na UFC 259 iventu. Poljak je tako obranio naslov prvaka u poluteškoj kategoriji.

Ovom pobedom Blašowvica najmanje će zadovoljan biti UFC koji se nadao da bi u slučaju Adesanjine pobede dobio mogućnost za izgradnju neke nove priče u poluteškoj kategoriji.

Adesanji, prvaku srednje kategorije, ovo je bio prvi poraz u karijeri jednoglasnom sudijsom odlukom. Nakon borbe najavio je da se vraća u srednju kategoriju.

- Ne, nije išlo kako sam očekivao, mislio sam da ću pobediti. Nisam mogao spavati sinoć, ali nema veze. Kritičari su glasni, ali ja sam taj koji reskira u ovim borbama - rekao je Adesanja pa dodao:

- Nije me bilo strah dok je Blašovic bio na meni, znao sam da mogu pobediti. Bio je ovo samo loš dan u teretani. Vraćam se u srednju kategoriju, idem tamo nastaviti dominaciju.

Adesanja je tako propustio priliku da postane jedan od retkih boraca u UFC-u koji je u isto vreme držao dva pojasa, što je dosad uspelo samo Konoru Mekgregoru, Danielu Kormijeu, Henriju Kehudu i Amandi Nunes.

Blašovica sada čeka nekoliko meseci odmora, ali u razgovoru nakon borbe otkrio je da bi se po povratku voleo boriti s Gloverom Tešeirom za kojeg smatra da je zaslužio šansu protiv njega.

- Mislio sam da će Adesanja biti brži, ali udarati slabije. Ipak je bilo obrnuto. Znao sam da sam veći i jači, da imam više šanse ako ga srušim. Znao sam da nije dobar na podu kao ja. U prve dve runde je bio brži i osećao je da ga želim rušiti, ali kasnije se umorio pa sam mogao lakše do njega - rekao je Blašovic pa dodao:

- Nadao sam se da ću ga moći više pritiskati i više udarati, ali jedno su planovi, a drugo borba. Voleo bih da sam više mogao koristiti levicu. Glover zaslužuje šansu, voleo bih da se borim protiv njega u idućoj borbi. Ako želi čekati da se odmorim i provedem neko vreme sa porodicom, on će biti sledeći.

Video: Preko dana MMA borac, kad padne noć dreg kraljica: Više boli kada pukne nokat, nego udarac u glavu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA