Brutalne "poluge" i fotke od kojih će vam se "iskriviti vrat" na međunarodnom spektaklu u Kovinu

Bilo je, naravno, i takmičarki nežnijeg pola i to u više kategorija

  • 0
ADCC Kovin 2021 Foto: Mateja Beljan

Nakon dužeg vremena pauze sa takmičenjima ADCC (Sumbission Fightnig World Federation) u regionu, juče je u Kovinu organizovao turnir na kome je u čestvovalo 330 takmičara iz više zemalja, pretežno u okruženju. Podeljeno je ukupno 33 zlatnih, isto toliko srebrnh i 30 bronzanih medalja.

Najviše poena i medalja odneli su srpski, potom klubovi iz BiH, dok su na trećem mestu poljski klubovi.

Naši takmičari imali su 19 zlatnih medalja, 20 srebrnih i 22 bronzane. Bosanci su imali 7 zlatnih i po 3 srebrne i bronnzane, dok su Poljaci imali po dve medalje - zlato, srebro i bronzu.

Bilo je takmičara i iz Bugarske, Severne Makedonije, Mađarske, Rumunije, Slovačke, pa čak i iz Švajcarske, Meksika, Irana.

Bilo je, naravno, i takmičarki nežnijeg pola i to u više kategorija.

Najbolji domaći klub bio je Car Dušan Silni iz Novog Sada, koji je osvojio 57 poena, ukupno 40 pobeda, a imao je  14 izgubljenih borbi. Njihovim takmičarima pripalo je 6 zlatnih i jedna srebrna medalja.

Turnir u Kovinu bio je zatvoren za gledaoce, ali sala je bila puna takmičara, trenera i organizatora, koji su doprineli da ovaj turnir prođe u najboljem redu i nisu krili zadovoljstvo što nakon godinu dana treniranja imaju prilike da iskuse svoje mogućnosti u međunarodnom takmičenju.

U pitanju je borilački sport submission wrestling koji kombinuje različite veštine, pout džuda ili brazilskog džiu džitsu, a cilj je protivnika oboriti na zemlju i potpuno ga onesposobiti - umesto udaraca i snage, prevashodno se koriste poluge i slične tehnike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA