Ivander Holifild ponovo u ringu: Boksovaće u 58. godini protiv ludog Irca

Amerikanci najavljuju spektakl za 5. jun

  • 3
Ivander Holifild Foto: Profimedia/AFP

Još jedna velika legenda boksa vraća se u ring. Nekadašnji neprikosnoveni šampion sveta u kruzer i teškoj kategoriji Ivander Holifild boriće se 5. juna protiv 47-godišnjeg Irca Kevina Mekbrajda u zanimljivoj egzibiciji.

Holifild se poslednji put borio u maju 2011, a potom ga je Majk Tajson "naterao" da se vrati u teretanu i posveti pripremama za povratak u ring najvom njihovog okršaja.

Sports Ilustrejted tvrdi da je Holifild dogovorio egzibiciju od osam rundi protiv irske legende Mekbrajda, koji je poslednji put boksovao nekoliko meseci nakon Holifildovog poraza od Marijuša Vaha.

Njih dvojica biće predigra duela između branioca pojasa u lakoj kategoriji Teofima Lopeza i izazivača Džordža Kambososa, koja će se direktno prenositi u SAD.

Iskusni 58-godišnji Holifild pokušaće da trijumfuje posle duže pauze, posebno nakon što je Tajson otkrio da planira da boksuje i sa njim, ali i sa Lenoksom Luisom u ovoj kalendarksoj godini.

Holifild sa skorom 44-10-2, jedini je čovek koji je u istoriji dva puta pobedio Tajsona i to nokautom u 11. rundi 1996, pre čuvenog skandala iz 1997. kada je "Gvozdeni Majk" diskvalifikovan jer mu je odgrizao uvo.

Video: Ona ima 74 godine, Parkinsonovu bolest i svakodnevno trenira boks: Ova baka je pravi borac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA