Potpuni haos u Podgorici: Bokserski vicešampion dočekan uz srpske zastave i pesmu, Crnogorci besni

Budvanin je podelio sportsku, ali i širu javnost kod naših južnih komšija

  • 45
Petar Liješević Foto: Twitter / Printscreen

Umesto da se piše i priča o velikom uspehu Petra Liješevića, crnogorskog boksera koji se u Podgoricu vratio kao vicešampion sveta u svojoj kategoriji, priča se uglavnom o politici, odnosno načinu na koji je dočekan na aerodromu u Podgorici.

U velikom finalu, njega je savladao ruski takmičar Vasilij Kaverin, ali se Liješević uzdignute glave sa srpskom zastavom vratio u glavni grad Crne Gore, što je privuklo veliki broj građana da dođu do vazdušne luke i pozdrave ga. Okupljeni građani pevali su mu pesme uz transparente “Petre, ti si ponos Njegoševe Crne Gore”, a scena je bila preplavljena srpskim trobojkama.

To je bio samo uvod u ono što ga je dočekalo u srcu Budve, gde se okupilo na stotinu navijača koji su pevali rodoljubive pesme poput “Veseli se srpski rode do slobode”, a Petar je sve vreme bio ogrnut srpskom zastavom. Ono što je dodatno iznerviralo crnogorsku javnost je činjenica da je na njegovom licu bila maska sa zastavom Kraljevine Crne Gore sa srpskom trobojkom i belim orlom.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели CG Sport (@cgsportme)

Ta zastava bila je dominantna na litijama, kasnije i na izborima za parlament Crne Gore, posle čega je došlo do promene vlasti i odlaska Mila Đukanovića. U međuvremenu, Liješeviću je na velikom uspehu čestitao novi premijer ove države, Zdravko Krivokapić.

Međutim, kao što smo već pomenuli, crnogorska javnost nije oduševljena dočekom. Naprotiv, na naslovnoj strani današnjih “Vijesti” dominira vest pod nazivom “Petar je šampion, a ovako se šampion ne dočekuje“ konstatujući da je sve više ličilo na politički miting, nego na doček sportiste.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Бунт Црна Гора (@bunt_cg)

Isti list navodi da je brojne neprijatnosti doživeo novinar Radio-televizije Crne Gore, Nebojša Šofranac, kojeg su ljudi iz mase nazivali ustašom, a prema njemu su bili izuzetno negativno i neprijatno nastrojeni. Pomenuti izvor tvrdi da su se uz to masovno kršile mere protiv koronavirusa, ali je na kraju ipak čestitao svom borcu na uspehu. Na sličan način, povratak Petra Liješevića je odreagovao Cafe del Montenegro.

Video: Gimnastičara udario najjači čovek na svetu i pomerio mu mozak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbbgd

    25. april 2021 | 09:43

    Digli su veću buku oko toga nego oko organizacije izbora za mis Albanije u Ulcinju. Svašta.

  • Vladimir

    25. april 2021 | 09:36

    Živ nam bio Petre 100.godina.

  • Radoje NK

    25. april 2021 | 11:08

    Sve što se pokuša silom nametnuti bude kratkog vijeka,tako i ova crvena zastava sa žutom kokoškom.Crna Gora se opet vraća onome što je uvijek bila a to je Srpska zemlja.👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA