Borio se svega sedam minuta, a najplaćeniji je sportista za prošlu godinu: Mekgregoru nema ravnog!

Novaka Đokovića nema među najboljih deset

  • 0
Konor Mekgregor Foto: Tanjug/AP

Kada bi vas neko ovog momenta priupitao koji sportista je zaradio najviše novca tokom prethodne kalendarske godine, vrlo verovatno bi izbor pao na Lionela Mesija, Kristijana Ronalda, Rodžera Federera, Lebrona Džejmsa ili nekog sličnog. Ali istina je takva da nijedno od ovih imena nije dospelo na vrh Forbsove liste, već je reč o - Konoru Megregoru, što je još impresivnije uzimajući u obzir da se bavio sportom samo sedam i po minuta.

Drugi sportista na listi je inkasirao 50.000.000 dolara manje, što je prvi put da se tako nešto desilo od kako postoji lista od 1990. godine. Naime, Mekgregor je zaradio 180.000.000 američkih novčanica, a čak 160.000.000 dolara je dobio van kaveza.

Veći deo novca zaradio je prodajom vlasničkog udela u viskiju "Proper No. Twelwe", pošto je kompanija koja je kupila njegov procenat platila tačno 150.000.000 dolara za ugovor bez ikakvih problema.

Iza Irca na drugom mestu se našao Lionel Mesi, koji je u poslednjoj kalendarskoj godini u džep stavio 130.000.000 dolara, što je čak deset više od Kristijana Ronalda, koji je 50.000.000 američkih novčanica dobio od sponzorstava.

Među pet najboljih se našlo još jedno ime za koje se to možda nije očekivalo. NFL igrač, Dak Preskot koji nastupa za Dalas je prikupio je gotovo 108.000.000 dolara, a najveća zvezda Los Anđeles Lejkersa, Lebron Džejms je došao do 96.000.000 "zelembaća", pri čemu je 65 miliona došlo van parketa.

Prate ga Nejmar, pa Rodžer Federer, koji nije ni igrao, ali je u svakom slučaju došao do sedmog mesta. Samo od sponzorstava je inkasirao gotovo 90.000.000 evra, što dovoljno govori o njegovoj veličini u marketinškom svetu. U prvih deset su još Luis Hamilton, Tom Brejdi i Kevin Durent.

Ovogodišnja lista bila je posebna i po tome što je postavljen rekord po prihodima ostvarenim van terena, odnosno od sponzorskih ugovora.

Video: Ronaldova mama nikad srećnija: Zađuskala nakon što je Sporting osvojio titulu nakon 19 godina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA