Veliki skandal u Italiji: Bokser u ringu sa nacističkim tetovažama, publici upućivao fašističke pozdrave

Zbog svega bi mogao u zatvor u dužini od dve godine

  • 1
Mišel Broili, nacistički bokser Foto: Instagram / @michelebroili93 / Twitter / @zidansports

U Italiji je održan skandalozan boks meč koji je dobro uzdrmao tamošnju javnost. Jedan od učesnika, bokser Mišel Broili je u centru pažnje od kako je otkriveno da na svom telu ima nacističke tetovaže i obeležja belih suprematista.

On se u nedelju borio u Trstu protiv Hasana Nurdinea, meč je prenošen uživo na televiziji, a veliki broj gledalaca bio je zgrožen simbolima koje je Italijan nosio na svom telu. Zbog svega je pokrenuta i istraga kako mu je uopšte dopušteno da bude član tamošnje bokserske federacije.

Fašizam i nacizam su zakonom zabranjeni u Italiji, za njihovo promovisanje propisana je i drakonska kazna, a Broili je na svom telu imao simbole iz doba Hitlera, među kojima je i zastava sa SS oznakom, kao i broj 88, koji se kod belih suprematista shvatao kao nacistički pozdrav "Hajl Hitler", pošto je H osmo slovo u engleskom alfabetu.

Ni tu nije kraj skandalima, pošto je Broili na sebe stavio i logotip "skinehed" grupe, totenkopf simbol paravojne jedinice koja je kontrolisala logore u nacističkoj Nemačkoj, a na sve to je gledaoce pre početka borbe pozdravio fašističkim pozdravom?!

On je na kraju izgubio borbu, a zbog svega bi mogao da završi i u zatvoru, pošto prema italijanskim zakonima sledi kazna i do dve godine za svakoga ko pokušava da "oživi" fašizam.

Video: Amerikanac završio krvav posle tuče na konferenciji: Ponovo haos na konferenciji pred meč

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    22. septembar 2021 | 10:58

    Pa nije mu to Hrvatska, pa da je ok biti nacista i fašista.Čak i u fašističkoj Italiji se fasuje zatvor za to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA