≫ 

Svet dobio novog kralja boksa, Usik skinuo sve pojaseve Džošui pred 70.000 ljudi u Londonu

Ukrajinac je tako preuzeo titule u sve četiri verzije - WBO, IBF, WBA i IBO

  • 8
entoni džošua

Foto: Tanjug/Ap

Novi svetski boskerski šampion u teškoj kategoriji je Ukrajinac Oleksandr Usik (34) koji je na poene, jednoglasnom odlukom sudija, porazio dosadašnjeg prvaka Entonija Džošuu (31) na stadionu Totenhema, pred 70.000 ljubitelja boksa.

Na taj način je Usik preuzeo od Džošue pojaseve u sve četiri verzije (WBO, IBF, WBA i IBO) i postao tek treći čovek u istoriji boksa, posle Ivandera Holivilda i Dejvida Heja, koji je u dve težinske kategorije (kruzer i teška) objedinio sve pojaseve.

Zahvaljujući ubedljivijem nastupu, efikasnijim udarcima i pravom taktikom, Ukrajinac je prošao kao pobednik kod sudija nakon 12 rundi iscrpljujuće borbe sa Britancem, za konačnih 117-112, 116-112, 115-113.

 

Usik je najveći broj poena zaradio tokom treće runde kada je sa mnogo energije i snage kidisao na Britanca, zadao mu nekoliko žestokih udaraca i preuzimao kontrolu meča kako je vreme odmicalo.

Ukrajinac je tada osetio da ima kapaciteta da nastavi u istom ritmu, mada mora se priznati da je sjajno i taktički odradio posao, bez previše rizika, ali opet sa brojnim pametnim napaima i udarcima kojima je otvorio rivala.

Džošua nije imao kud posle naleta Ukrajinca, runde su se ređale, i posle svake je bilo jasno da je Usik u prednosti i da će tako i ostati ukoliko Džošua ne pronađe način da preokrene situaciju u svoju korist. Čekalo se da Britanac uzvrati, publika ga je nosila dok je prolazio kroz krizne trenutke, međutim nije ovo bilo njegovo veče. Dobro uzdrman, izudaran, DŽošua nije imao snage da zada pravi udarac rivalu koji nije dozvolio da mu izmakne pobeda karijere.

oleksandr usik

Foto: Tanjug/Ap

Video: Žestoke prozivke! Fjuri se oglasio nakon što je Džošua ostao na tronu i izazvao ga!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boxschooltonight

    26. septembar 2021 | 01:44

    Dzosua bi izgubio jos od Klicka da ovaj nije taktizirao previse, i da nije primio onaj zalutali aperkat. Ruiza je pobedio u drugoj borbi samo zato jer Ruiz nije nasao nacina da mu pridje, ali USYK je nesto sasvim drugo. Jedino Fury moze pobediti trenutno usyka

  • Drekavac

    26. septembar 2021 | 07:27

    Nisam nimalo sumnjao u njegovu pobjedu. Iznenadio me Usikov novi izgled, nikad ga ne bih prepoznao.

  • Zoran

    26. septembar 2021 | 09:23

    Ruski i Ukrajinski bokseri ne što imaju dobru školu boksa i što su uvek spremni na fajt oni za razliku od nekih drugih nacija ni zeru ne respektuju Afroameričke i ostale crnopute gorostase ali za nekoliko godina pristiže armada boksera i MMA boraca iz Srbije koja će sve to da anulira i preuzme svetski primat jer se mi nikoga ne bojimo. Živi bili pa videli!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA