≫ 

Srbin ispisao MMA istoriju u Zrenjaninu, imao dve borbe i dve pobede u istoj večeri!

Predrag Bogdanović je istorija srpskog borilačkog sporta

  • 2
Predrag Bogdanović u Zrenjaninu ispisao svetsku istoriju MMA SBC

Foto: SBC

Dijamantska noć u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani pružila je veliku zabavu za gledaoce ovog grada, koji su imali priliku da uživaju u borbama renomiranih boraca iz Brazila, Rusije, Portugala, Angole i Srbije. Događaj je obeležio i jedan trenutak za istoriju, kada je srpski borac Predrag Bogdanović odlučio da se bori u dva meča tokom iste večeri i odneo je obe pobede.

Predrag Bogdanović (24) mladi je srpski MMA borac, član Family Fight Team-a iz Novog Sada koji je duplom pobedom potvrdio da je jedan od najboljih mladih boraca na svetu, maestro brazilske džiu-džice i velika zvezda u usponu koja će Srbiji tek donositi pobede i radosti.

U prvoj borbi večeri Bogdanović je savladao Slavoljuba Mitića tehničkim nokautom u drugoj rundi, da bi u osmoj borbi večeri izašao na megdan iskusnom i renomiranom borcu iz Angole Arturu Lemosu koji je u poslednji momenat ostao bez porotivnika koji je zbog povrede morao otkazati učešće.

Ovakav splet događaja naveo je dva srpska borca, koji su već imali zakazan okršaj da pokažu karakterističan borbeni duh i hrabrost, i da bez razmišljanja ponude da pobednik iz njihovog međusobnog duela kasnije u toku večeri pruži borbu Arturu Lemosu.

Predrag Bogdanović u Zrenjaninu ispisao svetsku istoriju MMA SBC

Foto: SBC

U fantastičnom džiu-džicu prikazu nakon tri runde beskomprimosne borbe Bogdanović je ostvario i drugu pobedu u ovoj dijamantskoj zrenjaninskoj noći za njegovih ukupno 10 trijumfa do sada, bez poraza, čime se nalazi na dobrom putu ka UFC oktagonu.

- Zaista smo ponosni da u svojim redovima imamo ovakve beskompromisne profesionalce koji su spremni za borbu uvek i u svakoj situaciji, a ovaj splet događaja je sigurno nešto što je presedan, jer nigde u svetu nismo imali priliku da gledamo kako borac, bez prethodnog najavljenog takmičenja turnirskog tipa, dan pre manifestacije pristane da u slučaju pobede odradi još jednu borbu protiv veoma opasnog i kvalitetnog protivnika – ponosno ističe prvi čovek SBC Revenge organizacije Bojan Mihajlović.

Sam kvalitet “fajt karda” u Zrenjaninu nešto je što ovaj SBC Revenge učinio posebnim. Svaka borba ispraćena je ovacijama publike koja je do poslednjeg mesta ispunila halu. Bila je ovo MMA noć u kojoj su ratnici od devet održanih težinskih borbi, čak sedam završili nokautom, zabeleživši atraktivne i razorne borbe.

Predrag Bogdanović u Zrenjaninu ispisao svetsku istoriju MMA SBC

Foto: SBC

U fantastičnom brazilsko-ruskom duelu svetske klase za titulu najboljeg videli smo na delu Lukas Ananiasa, profesionalac iz Brazila i predstavnik čuvene Nova Uniao akademije, sa 12 profesionalnih pobeda u karijeri i neporaženog ruskog talenta iz Dagestana Džhamaludina Alieva, koji je do sedmog uzastopnog trijumfa u karijeri stigao u drugoj rundi.

Jednu od borbi koja se sa nestrpljenjem čekala protekla je u znaku srpskog borca. Eksplozivni srpski udarač iz Subotice Nemanja Uverić koji se ponovo vratio u SBC Revenge oktagon u potrazi za jedanaestim profi trijumfom, u najvećem ispitu dosadašnje karijere salvadao je tehničkim nokautom legendu MMA sporta, bivšeg SBC šampiona u poluteškoj kategoriji, nekadašnjeg UFC i Bellator borca, Brazilca Majkela "Big Rig" Falkoa.

Predrag Bogdanović u Zrenjaninu ispisao svetsku istoriju MMA SBC

Foto: SBC

Glavna borba večeri donela je sudar u velter kategoriji do 77 kg u kome se vodila žestoka borba između neporaženog srpskog profesionalca iz beogradskog Secutora Stefana Negucića i iskusnog Rusa Akbara Gadzhiekperova koji je pokazao izuzetan kvalitet i istrajnost. Neporaženi srpski as Negucić, koji je već na putu ka svetskoj eliti slomio je žilavog Rusa tehničkim nokautom u trećoj rundi za 11 uzastopni trijumf u karijeri.

Video: UFC mi je najveća ambicija: Jovan je nova nada srpske MMA scene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prle

    17. oktobar 2021 | 18:34

    Bravo Bogdanovicu!

  • Febo

    17. oktobar 2021 | 18:30

    Pa i nije za neku pohvalu.a sta da mu se nesto(ne daj Boze)desilo.kako su mu uopste dozvolili da se dva puta bori u toku jednog dana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA