≫ 

"Boks je sport patriota" Srpski borci spremni da osvetlaju obraz zemlji na SP

Ministar Aleksandar Vulin najavio formiranje sportske čete po ugledu na vojsku

  • 0
Bokseri Srbije

Foto: BSS

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, u pratnji predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina, posetio je danas reprezentativce Srbije pred početak svetskog prvenstva u boksu čiji je domaćin Srbija.

Ministar Vulin, koji je i član organizacionog odbora za pripremu svetskog prvenstva u boksu, uverio se u spremnost, motivisanost i sposobnosti naših sportista i poželeo im najviše plasmane na predstojećem svetskom takmičenju.

- Reprezentativcima Srbije u boksu, na čelu sa kapitenom Babićem, želim puno uspeha na predstojećem svetskom prvenstvu u Beogradu. Uveren sam da će vas 12 vrhunskih sportista postići značajne rezultate i da ćete obradovati Srbiju i srpski narod. Boks je sport patriota uz koji su odrastale generacije - poručio je ministar Vulin sportistima.

Roj Džons junior i Nenad Borovčanin

Roj Džons junior počasni gost Beograda na SP Foto: BSS

- Beograd je jedini grad u istoriji koji je dva puta organizovao svetsko prvenstvo u olimpijskom boksu. Prvi put je bilo organizovano davne 1978. u našoj prestonici i evo sada 2021. godine i zato je naša odgovornost još veća. Predstojeće svetsko prvenstvo u Beogradu, radom Vlade Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i Bokserskog saveza Srbije biće organizovano na najvišem nivou. Vratićemo boksu onu popularnost koju je nekada imao - naglasio je ministar unutrašnjih poslova.

Vulin je posebno pozdravio četiri ruska boksera koji su, zahvaljujući predsedniku Vučiću, dobili srpske pasoše i tu mogućnost da nastupaju za Srbiju na predstojećem svetskom prvenstvu.

Ministar Vulin je naglasio da MUP mnogo ulaže u sport i da je u toku formiranje sportske čete u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova gde će biti mesta i za najbolje boksere.

Video: Legendarni Roj Džons Džunio u promo spotu za Svetsko prvenstvo u boksu u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA