≫ 

Borovčanin otklonio dilemu: "Bokseri tzv. Kosova nisu ni prijavljeni za SP u Beogradu"

Predsednik Bokserskog saveza Srbije o frci o kojoj se pisalo ovih dana u medijima

  • 4
Nenad Borvčanin Foto: MN Press

Mnogo je pometnje izbilo zbog učešća boksera tzv. Kosova na Svetskom prvenstvu koje je otvoreno sinoć u "Štark areni". Bilo je navoda da su oni nekoliko puta pokušali da uđu na teritoriju naše zemlje, ali da ime je to odbijeno.

Pretili su da će se žaliti, da neće dozvoliti da se takmičenje uopšte održi, a povodom svega se oglasio i predsednik Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovčanin koji je istakao da njih ni nema na listi i da su njihovi neosnovani.

- Tome u sportu nema mesta. Tzv. Kosovo nije na spisku, učestvuju bokseri iz 103 države, a tu tzv. Kosova nema, niti njihovih boksera. Nema ih zvanično na listi - rekao je Borovčanin, a prenosi Tanjug.

Predsednik Bokserskog saveza dodao je da je ovo veliki događaj za Srbiju.

- Pokazali smo da su Beograd i Srbija jaki, da možemo da pošaljemo pozitivnu sliku u svet. Nisu to samo događaji, gradi se infrastruktura, dobićemo trening centar. Ovo je tek početak razvoja sporta u Srbiji - istakao je prvi čovek Saveza.

On je otklonio i dilemu oko medalja objasnivši da su medalje sa mapom Srbije bez Kosova koje su se pojavile na društvenim mrežama, fotomontaža i da su medalje originalne, od čistog zlata i srebra, sa mapom Srbije i da su finansirane od donacija.

Video: Trenutno najskuplje patike na svetu: Nosio ih Džordan pre 37 godina, prodate za nerealan novac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA