≫ 

Fjodorov za Srbiju probija led na SP u boksu u beogradskoj Areni

Ruski boker spada u jednog od kandidata za medalju na SP

  • 1
Pavel Fjodorov Foto: BSS

Spektakulatno svečano otvaranje Svetskog prvenstva u olimpijskom boksu za muškarce 2021. održano je u 24. oktobra u Štark Areni i time obeležilo povratak u Beograd prvi put od 1978. godine, povratak sa stilom kroz ceremoniju koja je pokazala bogatu istoriju boksa, ali i modernizaciju ovog sporta pod njegovim novim vođstvom.

Od 24. oktobra do 6. novembra, više od 500 sportista iz preko 88 zemalja takmičiće se u 13 težinskih kategorija – što je najveći broj u istoriji takmičenja.

Prve borbe startuju već 25, oktobra sa početkom od 18 časova, u dva ringa po 14 mečeva, ukupno 28 za prvi dan takmičenja.

Prvi reprezentativac Srbije koji će izaći na veliku boks scenu beogradske Arene u okviru 21. Prvenstva sveta u boksu biće Pavel Fjodorov u poluvelter kategoriji (63,5 kg).

Njegov meč je na programu 26. oktobra, a prvi protivnik našeg asa biće Nemac David Gevorgian. Ukoliko zabeleži pobedu, Pavela novi meč očekuje 30. oktobra sa Turčinom Keremom Ozmenom, četvrtfinalni meč na programu je 1. novembra, a meč za medalju sutradan 2. novembra. Fjodorovu su potrebne četiri pobede za obezbeđenu bronzu.

U utorak 26. oktobra, nakon Fjodorova za prvu pobedu u dresu Srbije na SP 2021. boriće se i Memić Almir u srednjoj kategoriji (75kg) protiv Engleza Levisa Ričardsona. Ukoliko zabeleži pobedu sledi susret sa Nemcom Kevinom Šumanom 30. oktobra. Četiri pobede donose sigurnu, bronzanu medalju.

Almir memić Almer Memić Foto: BSS

Treći predstavnik Srbije drugog dana takmičenja na SP u Beogradu biće Sadam Magomedov koji će se takmičiti u teškoj kategoriji (92kg) protiv predstavnika Turske Emira Bujukdaga. Pobeda bi mu donela meč sa Brazilcem Tešeirom, dok bi ga meč za sigurniu medalju čekao 2. novembra.

Sadam Magomedov Foto: BSS

U sredu 27. oktobra boje Srbije u Areni braniće Omer Ametović u kategoriji minimum (48kg), Semiz Aličić u lakoj kategoriji (60kg), Džejlan Toskić u polusrednjoj kategoriji (71kg), Jovanović Slobodan u Kruzeru (86kg).

Kapiten boks selekcije Srbije Vladan Babić u superteškoj (+92kg) prvi meč odradiće 28. oktobra, kada će na scenu izaći i naši reprezentativci Veljko Gligorić u pero kategoriji (57kg) I Vahid Abasov u velteru (67kg).

Tamir Galanov u bantamu (54kg) prvi meč boksuje sa Uzbekistancom Zoirovim 29. oktobra, dok će Vladimir Mirončikov u poluteškoj kategoriji (80kg) koji je slobodan u prvom kolu, prvi meč boksovati 30. oktobra sa Turčinom Ajkutsunom.

Od 25. oktobra do 2. novembra 2021. u Štark Areni u okviru Svetskog prvenstva u olimpijskom boksu za muškarce biće održane eliminacione borbe. Polufinala su zakazana za 4. novembar, dok su finalni mečevi rezervisani za 5. i 6. novembar.

Video: Legendarni Roj Džons Džunio u promo spotu za Svetsko prvenstvo u boksu u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    26. oktobar 2021 | 08:08

    I Nemci imaju pravog Nemca kao i mi pravog Srbina ! Gde se dede ponos Srbije? Izgleda u pljuvačnicu kraj ringa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA