≫ 

Delija pao u borbi godine i ostao bez milion dolara i titule prvaka

Hrvatski MMA borac Ante Delija izgubio meč za titulu od Brazilca

  • 2
Ante Delija, Bruno Kapeloza Printskrin:Instagram/pflmma

PFL (Profesional fighters leagu) promocija dobila je novog prvaka teške kategorije, ali to nije hrvatski borac Ante Delija nego Brazilac Bruno Kapeloza, borac koji je u ovo finale ušao kao favorit, na račun majske pobede nad Antom za koju mu je trebalo 45 sekundi.

Bila je ovo borba godine bez sumnje, rat u pet rundi gde je svaki borac imao priliku da reši rivala ranije.

Ovog puta trebalo mu je puno više, odnosno borba je potrajala punih pet rundi po pet minuta, kroz koje je Kapeloza bio bolji borac, ali Delija će sigurno više puta kroz glavu izvrteti svoju priliku iz druge runde kada je maltene nokautirao rivala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Professional Fighters League (@pflmma)

Prema službenoj statistici pogodio je Kapeloza 235 udaraca, a Ante samo 58, što je statistika pored kakve se hrvatski borac nije imao puno čemu nadati pred čitanje sudijskih kartica.

Spomenute kartice na kraju su glasile dva puta 49-45 i jednom 48-46 u korist Capeloze, koji je tako uzeo titulu i ček od milion dolara.

Iz bodovanja možemo zaključiti kako su sva tri suca prvu rundu bodovali 10-8 u korist Brazilca te kako su mu dvojica dodelili i drugu rundu.

Dakle, Anti niti pobeda u petoj ne bi bila dovoljna, svakako mu je trebao prekid. Nažalost, do njega u ovoj borbi nije došao. Nakon što mu ulasci u rušenja nisu prolazili, nije imao spreman plan B kojim bi možda iznenadio Brazilca.

Ovaj je tako vrlo brzo shvatio čega se mora paziti i to je uspešno odradio za čistu i zasluženu pobedu. Anti se svakako mora čestitati na ovom finalu i velikom srcu koje je pokazao u borbi.

Video: Darko Stošić u poseti Telegrafu posle nove pobede u KSW-u: Sledeći je šampion, u decembru na pojas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA