≫ 

Andrea Stojadinov postala prvakinja Evrope u džudou: "Hvala svima, hvala mojoj Zvezdi"

Nižu se uspesi za srpske borilačke sportove

  • 3
Andrea Stojadinov Foto: AP/Tanjug

Mlada srpska džudistkinja Andrea Stojadinov osvojila je titulu prvaka Evrope za mlađe seniorke (do 23 godine) na šampionatu u Budimpešti.

Stojadinov je na putu do titule u kategoriji do 48 kilograma svaku protivnicu pobedila maksimalnim rezulatom - iponom. Redom su "padale" Mađarica Luca Mamira, Izraelka Tamar Malca i Britanka Emi Plazten, da bi u finalu Stojadinov savladala Ramilu Alijevu iz Azerbejdžana.

- Presrećna sam, naročito jer je ostao žal od prošle sezone kada sam želela da objedinim titule na Evropskom prvenstvu u Poreču, juniorsku i za mlađe seniore. Hvala svima koji su bili uz mene, na mom putu, pre svega porodici, Džudo savezu Srbije, predsedniku Ivanu Todorovu, mojoj Crvenoj zvezdi i predsednicima Stojanu Vujku i Ivanu Bošnjaku - izjavila je Stojadinov.

Na šampionatu je učestvovalo tačno 229 takmičari, iz 38 država, a Srbija je osvojila još jednu medalju - Nadežda Petrović bronzu u kategoriji do 52 kilograma. Srpska reprezentativka bila je bolja od Francuskinje Leoni Gonzales u prvom kolu, da bi u polufinalu izgubila od Belgijanke Fione Vanbezbruk. Ipak, u duelu za bronzu, Petrovićeva je savladala Mariju Kastelo Dijez iz Španije.

Predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov čestitao je srpskim reprezentativkama na vrhunskim rezultatima ostvarenim na tatamiju Ludovik Arene.

- Ovo je najbolji pokazatelj da Džudo savez Srbije ima kontinuitet vrhunskih rezultata na međunarodnoj sceni. Učinile su ponosnim sve ljubitelje džudoa i sporta u Srbiji - istakao je Todorov.

Video: U džudou imamo 5 predstavnika i nadamo se makar jednoj medalji: Ovo su pravila koja morate znati

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    6. novembar 2021 | 08:21

    Hvala tebi.... I srecno.....

  • 1389

    6. novembar 2021 | 10:59

    Svaka čast lepotico naša 🔴⚪🔴⚪

  • Шампионка

    6. novembar 2021 | 13:52

    Браво... свака част за успехе и медаље ! Желимо ти још пуно успеха и медаља.. напред Звездо, само напред !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA