≫ 

U Beogradu oboreni brojni rekordi na Svetskom prvenstvu u boksu

Naredni šampionat sveta održaće se za dve godine u glavnom gradu Uzbekistana Taškentu

  • 0
SP Boks Arena

Foto: MN Press

Na upravo završenom šampionatu sveta u boksu, u Beogradu, oboreni su brojni rekordi, a Srbija se na najlepši način vratila na svetsku mapu "plemenite veštine".

Kako je saopšteno iz Bokserskog saveza Srbije, osim što je Vladimir Mirončikov doneo prvu medalju Srbiji na velikim takmičenjima posle 26 godina, oboren je rekord sa 101 državom učesnicom, odnosno 670 boksera, a ukupno 1.390 aktera računajući trenere, članove stručnih štabova i delegacije, uz TV prenose u 89 država.

Prvi put bokseri su dobili finansijske nagrade - 100.000 dolara za prvo mesto, 50.000 za drugo i 25.000 trećeplasirani. Medalje su bile od čistog zlata, čistog srebra i bronze.

Srpskom boksu ostalo je sedam ringova, 100 džakova i 1.000 rukavica za razvoj škole boksa.

Istorija svetskog boksa dobila je novog rekordera u liku i delu Kubanca Hulija Cezara La Kruza, koji je u Beogradu došao do petog svetskog zlata, uz dva olimpijska koja je osvojio u Riju i Tokiju.

Predsednik Organizacionog odbora šampionata bio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, promoteri čuveni šampion Rod Džons Junior i glumac Miloš Biković, a takmičenje je u 90 procenata finansirano od strane glavnog sponzora AIBA - kompanije Gasprom.

- Završetkom Svetskog prvenstva boks u Srbiji neće stati, naprotiv kreće u nove pohode, kreće izgradnja Nacionalnog trening centra, što će ovaj sport kod nas vinuti u sam svetski vrh u budućnosti. Naši reprezentatvci su već okrenuti ka onome što sledi u narednoj godini, Evropskom šampionatu, kao i kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu - poručuju iz Bokserskog saveza.

Video: Rus doneo Srbiji bronzu: Mirončikov stao u polufinalu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA