Sedmostruki svetski prvak ponovo na treningu: Konovalov spreman za nove titule

Naš kik bokser osvojio je titule u pet različitih težinskih kategorija

  • 0

Nakon povratka iz Lido di Jesola sa Svetskog prvenstva u kik boksu i sedme svetske medalje koju je doneo u Srbiju, Aca Konovalov spreman je za nove titule. Ovaj momak je 14 godina na krovu sveta. Iza sebe nosi sedam svetskih medalja u pet težinskih kategorija, sa samo šest poraza u celokupnoj karijeri vratio se svojim treninzima i nedeljnoj rutini.

Za ekipu emisije DIREKT  (Arena sport, ponedeljak 20h), Konovalov kaže da je spreman za još jednu amatersku titulu, ali i da planira da se okrene profesionalnim vodama.

- Za mene je amaterski kik boks, mnogo teži nego mnogi profesionalni mečevi koje sam imao u karijeri. Na samo jednom amaterskom svetskom prvenstvu, vi konstantno morate da držite kilažu i to po nedelju dana i da iz meča u meč ulazite sa povredama- kaže Konovalov koji je član agencije Megapromotion.

On dodaje, da se u jednoj kategoriji na amaterskom prvenstvu prijavi između 20 i 30 najboljih takmičara u toj kategoriji, te i da su se veliki profesionalni šampioni poput Antonia Plazibata, jednog od najboljih teškaša sveta, takmičili upravo na WAKO amaterskim svetskim prvenstvima.

- U budućnosti planiram da se okrenem i profesionalnim vodama. Ne znam šta će tačno biti sledeće, sigurno bih išao na još jednu svetsku amatersku titulu, ali nakon toga bih voleo bih da se pokažem i u nekoj velikoj profesionalnoj organizaciji poput Glorija - zaključuje Konovalov.

Ekipa emisije DIREKT (Arena sport, ponedeljak 20h), posetila ga je na treningu i uradila prvi ekskluzivan intervju o njegovoj životnoj priči u svetu borenja, ali i mnogim drugim detaljima koje niste znali. Ekskluzivan intervju sa Aleksandrom Konovalovim, možete pogledati narednog ponedeljka od 22 časa na Arena Fight kanalu, dok ćete sve ostale informacije, intervjue i druge zanimljivosti vezane za borilačke sportove, domaće ali i strane borce moći da pronađete na svim platformama Mega promotion System-a.

Video: Borilački spektakl u Jagodini: Konovalov brani titulu šampiona sveta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA