≫ 

Nganu je gospodar oktagona, Kamerunac odbranio titulu šampiona UFC-a!

Odluka pala posle sudijskog bodovanja

  • 0
Francis Ngannou

Foto: Profimedia/Frederic J. BROWN/AFP

Francuski borac kamerunskog porekla Frensis Nganu obranio je titulu prvaka UFC-a u teškoj kategoriji nakon što je jednoglasnom sudijskom odlukom pobedio Francuza Sirila Ganea.

Gane je pre početka borbe važio za blagog favorita na kladionicama, međutim u oktagonu se videlo ko je ko u ovom trenutku - "zver" Nganu je potvrdio reputaciju najopasnijeg i najboljeg borca i to će nadalje biti dok ne dođe neko bolji, jači, veštiji.

Kamerunac, poznat po brutalnim nokautima, Francuza je pobedio na najmanje očekivan način, uglavnom rvačkom tehnikom.

Francis Ngannou

Foto: Profimedia/Frederic J. BROWN/AFP

Borba je bila i monotna na trenutke, Gane je solidno otvorio meč i pokušavao je umarati Nganua, uzdrmao je Kamerunca udarcem u telo u jednom trenutku, ali bez većih posledica. Druga runda protekla je uglavnom u Ganeovom izbegavanju Nganoua, a u jednom trenutku čuli su se i zvižduci sa tribina "Honda Arene" jer je bilo premalo atrakcije unutar oktagona po ukusu gledalaca.

Akciju su konačno videli u trećoj rundi kad je Nganu sjajno srušio Ganea koji se nekako uspeo izvući, ali ga je ovaj, suprotno predviđanjima pre borbe, ponovno srušio i tako osvojio rundu.

U četvrtoj rundi ista slika. Malo toga je viđeno, potom je usledilo novo rušenje Nganua koji je telom savladao Ganea, što je i bio momenat za osvajanje dragocenih bodova, dovoljnih da u konačnom sabiranju prevagne i osvoji titulu. U petoj runsi Nganu je još jednom uspeo da baci rivala na parter i tako praktično osigura pobedu.

Imao je pred sam kraj Gane poziciju da napravi polugu na Ngauovoj nozi, ali mu je malo nedostajalo da dovrši rivala, da bi se Nganou nakon toga vratio u dominantnu poziciju te iskontrolisao borbu do kraja.

Sudije su bodovale 48:47, 48:47 i 49:46 u korist novog/starog šampiona.

Francis Ngannou

Foto: Profimedia/USA TODAY Network/ddp USA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA