Rat u Ukrajini odneo život bokserskog šampiona, bio je u specijalnim jedinicama

Ukrajinci se opraštaju od Oleha Prudkija koji je poginuo sa trojicom saboraca u borbi za Čerkasi

  • 5

Prebrojavaju se žrtve rusko-ukrjainskog sukoba...

Nove vesti donose i nove teške priče, a nova je smrt četvorice ukrajinskih vojnika koji su poginuli u borbi za Čerkasi na reci Dnjepar, južno od prestonice Kijeva. Među nastradalima u tom okršaju bio je i bivši amaterski bokserski šampion Ukrajine Oleg Prudkij (30).

Od njega su se na društvenim mrežama oprostili Bokserski savez, jedinica kojoj je pripadao, kao i porodica koja je saznala za tragične vesti.

- Sa tugom vas obaveštavamo da je šampion majstor sporta međunarodne klase u boksu, šampion Ukrajine Oleh Prudkij, poginuo u borbama sa ruskim okupatorima. Bokserski savez Ukrajine izražava saučešće bokserovoj porodici! Večna ti pamjat Olež - piše u objavi bokserskog saveza Ukrajine.

Dirljivu poruku imala je supruga Marijana, sa kojom Oleg ima dve ćerke.

- Rat odnosi najbolje. Kako da poverujem da te više nema? Da nikada više neću čuti "Dobro jutro draga, kako su devojčice?" I da mi više nikada nećeš reći da me voliš - napisala je Marijana.

Prudkij je u karijeri imao niz zapaženih rezultata u amaterskoj konkurenciji, u profi kategoriji se nikada nije oprobao, a Ukrajinu je nekoliko puta predstavljao na međunardonom nivou. Prudkij nije prvi sportista koji je položio život za otadžbinu tokom rata sa Rusijom. Pre njega, poginuli su nekadašnji kapiten ragbi reprezentacije Aleksej Tsibko, biatlonac Jevhen Mališev, kao i fudbaleri Vitalij Sapilo i Dmitro Martinenko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    25. maj 2022 | 12:14

    AZOV NACISTI VAS ZOVU...SAMO VI IDITE

  • Bg

    25. maj 2022 | 13:06

    U pamet se bre Ukrajinci. Kad će te već jednom shvatiti da se ameri i zapad igraju rata preko vaših života. Namestili obojenom revolucijom onog komedijaša i sada im on vraća uslugu, ali VAŠIM životima. On se manekeniše po Kijevu, a vi?? Uzeo je za svoju vojsku azovce, naciste i seje strah u svom narodu. Greška, nije to njegov narod, njegovi su na zapadu. Sad će ovi Rusi napali. Koga? Azovce i nato. Da napadaju Ukrajinu i narod već bi od Ukrajine ostao pepeo.

  • Mare

    27. maj 2022 | 19:51

    A manekeni braća po Švajcarskoj daju interviju dok patriote ginu. Pa gde su braća Kličko nije rat u švajcarskoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA