≫ 

Fjuri prekida penziju pod jednim uslovom: Bokser traži 600 miliona evra za borbu sa Usikom ili Džošuom

Potencijalni protivnici nisu previše zanimljivi Fjuriju

  • 4
Boks, Tajson Fjuri - Dilan Vajt Foto: Tanjug/AP

Britanski bokser Tajson Fjuri izjavio je da je spreman da se vrati iz penzije i da za 500 miliona funti odradi borbu sa pobednikom meča između Ukrajinca Aleksandra Ušika i svog zemljaka Entonija Džošue, prenosi "Talksport".

Usik i Džošua bi trebalo da se bore 20. avgusta. Ukrajinski bokser je prošlog septembra savladao Džošuu jednoglasnom sudijskom odlukom i preuzeo WBO, IBF, WBA i IBO pojaseve sveta u teškoj kategoriji.

Fjuri je u aprilu ove godine odbranio titulu u WBC verziji, pošto je pobedio Dilijana Vajta. On je posle meča najavio da se povlači iz boksa.

- Pročitao sam da tražim 200 miliona funti, ali taj novac me nije čak ni doveo u iskušenje. Ako želite da se vratim iz penzije, to će koštati pola milijarde - kazao je Fjuri.

Britanski bokser je potom prokomentarisao predstojeći duel Usika i Džošue.

- Usik je neporažen, ali on je srednja kategorija, nije ni kruzer, a kamoli teška. Džošua je izgubio od njega, pre toga od debelog Meksikanca. I o čemu mi pričamo? Oni mi nisu izazov, ne bih gledao njihov meč ni da mi je ispod prozora. Ne bih se ni borio sa njima, ali ako je pola milijarde cena, onda neću reći ne - kazao je Fjuri.

Video: Fjuri zajedno sa ženom slavi pobedu: Kralj Cigana u klubu đuskao do zore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA