Fjuri dobija 60 miliona za meč sa Usikom, demantovano da je datum borbe zakazan

Za sada nema potvrde da će njih dvojica u ring 17. decembra

  • 2
Boks, Tajson Fjuri - Dilan Vajt Foto: Tanjug/AP

Britanski bokserski promoter Frank Voren, izjavio je da postoji mogućnost da Britanac Tajson Fjuri i Ukrajinac Aleksandar Usik održe meč za ujedinjenje titula šampiona sveta u teškoj kategoriji, prenose britanski mediji.

Fjuri je aktuelni svetski šampion u teškoj kategoriji u WBC verziji, dok je Usik pre dva dana pobedom protiv Entonija Džošue odbranio titule u verzijama WBA, WBO, IBO i IBF.

- Borba Fjuri - Usik bi stvarno bila odlična i verujem da će biti održana, jer su oba tima zainteresovana. Usik je posle pobede protiv Džošu izjavio da ga jedino zanima borba protiv Fjurija. Siguran sam da je takva situacija i sa Tajsonom. Bila bi to istorijska borba, jer bi svi šampionski pojasevi bili u igri, a i oba boksera su neporažena - rekao je Voren.

U međuvremenu se pojavila vest i da je borba već zakazana za 17. decembar, ali je Usikov menadžer Aleksandr Krasjuk to demantovao i poručio da su pregovori dalje i toku. S druge strane, mediji ističu da bi Fjuri mogao da zaradi i do 60 miliona evra ukoliko pristane da se bori sa Usikom u Saudijskoj Arabiji.

Usik (35) ima 20 pobeda na 20 profesionalnih mečeva. Fjuri (34) je imao 33 profesionalna meča, a od toga 32 pobede i jedan remi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA