Brazil i Pele u suzama: Preminuo jedan od najboljih sportista svih vremena

Bio je višestruki šampion sveta i jedan od najvećih boksera svih vremena

  • 0
Eder Žofre, Pele Foto: Instagram.com/pele

Brazilski bokser Eder Žofre, preminuo je u svojoj zemlji u 87. godini života. Žofre je bio jedan od najboljih boksera svih vremena.

Ugledni bokserski časopisi su ga svrstavali u sam vrh boksera svih vremena, a je tako 2019. izglasan za 16. najboljeg boksera svih vremena, a u to vreme bio je treći najveći ikada od živih boksera iza Riberta Durana i Šuga Rej Lenarda.

Eder Žofre je tokom svoje karijere imao 78 borbi, od toga je pobedio na 70 (50 nokautom), imao je dva poraza i četiri remija. Bio je svetski prvak u dve kategorje, bantam i pero.

Njegova smrt potresla je ljubitelje sporta u Brazilu, uključujući i najvećeg među njima, fudbalera Pelea, koji se na Instagramu oprostio od bokserskog velikana.

- Sa velikom tugom primio sam vest da je preminuo Eder Žofre. To me je navelo da razmislim o važnosti poštovanja naših idola tokom života, a ne samo posle meča. Srećom, uspeo sam da ga upoznam 2018. godine, dao sam mu kopačku i bio sam pod velikim emocijama. Kao što sam tada rekao, ja sam plačljivko, ali on je veliki idol i potrudio se da me pronađe. Danas sam ponovo emotivan. Hvala ti na svemu Zlatni petlu - napisao je Pele.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Pelé (@pele)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA