≫ 

Šok u MMA: Pereira levim krošeom "patosirao" Adesanju za titulu šampiona

Brazilac je novi šampion srednje kategorije

  • 2
Aleks Pereira Izrael Adesanja Foto: Tanjug/AP

Brazilski MMA borac Aleks Pereira novi je UFC šampion srednje kategorije, pošto je nokautom savladao Nigerijca Izraela Adesanju.

Njujorški “Medison skver garden” video je odličnu borbu popularnog “Poatana” koji je nedelju ujutru po srednjoevropskom vremenu u glavnoj borbi UFC 281 nokoutirao rivala u petoj rundi.

Adesanja i Pereira su prikazali odličnu borbu do pete runde, a Nigerijac je imao prednost kada je reč o poenima. Ipak, Pereira je napadao i konstantno bio agresivniji. Sa druge strane Adesanja je u finišu prve runde bio bliži pobedi, ali je kraj runde uticao da Brazilac nastavi dalje.

Potom, Adesanja je napao i u trećoj rundi što je uticalo da Pereira dodatno rizikuje, a to mu se isplatilo u petoj rundi. Usledio je ubojit levi kroše Brazilca, a posle toga je usledila silovita kombinacija Braizlca od koje Adesanja nije mogao da se odbrani i sudija Mark Godard bio je prinuđen da prekine borbu.

Adesanja je uspeo da u pet navrata odbrani titulu, ali je posle nokauta Pereire okončana njegova vladavina. Sada ima 23 pobede i 2 poraza u profesionalnim borbama. Sa druge strane, Pereira ima skor 7-1 u profesionalnim borbama, 4-0 otkad je u novembru 2021. godine debitovao u elitnoj promociji UFC.

Ovo je treći put da se njih dvojica susreću, ali prva dva puta su bila u kik-boksu. Borac iz Sao Paula je 2016. pobedio jednoglasnom odlukom sudija, a 2017. je levim krošeom nokautirao Adesanju.

Video: Veljko Ražnatović nokautirao Gorana Babića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    13. novembar 2022 | 12:42

    Adesanja je postao cirkuzant i odmah je stigla surova kazna.

  • Душан Краишник Бања Лука

    13. novembar 2022 | 10:51

    Bravo mnogo se I K

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA