Kosovskim bokserima Španija odbila vize za Svetsko prvenstvo

Sledeće nedelje počinje Svetsko prvenstvo u boksu za mlade i traje sve do 26. novembra

  • 5
Bokser, rukavice, ring Foto: Shutterstock

Kosovskoj bokserskoj reprezentaciji odbijene su vize za učešće na Svetskom prvenstvu koje će biti održano u Španiji, saopštio je Bokserski savez Kosova.

Sledeće nedelje počinje Svetsko prvenstvo u boksu za mlade i traje sve do 26. novembra. Prvenstvo će biti održano u gradu La Nucía, u Španiji, koja ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosovo.

Iz Bokserskog saveza Kosova saopštili su ranije ove nedelje da su se za učešće prijavili na vreme i ujedno podneli zahtev za vize u Skoplju u Severnoj Makedoniji, prenosi Košev.

Međutim, kako navode, 10. novembra su dobili negativan odgovor iz španske ambasade.

Iz Bokserskog saveza su naveli da je za njih ta odluka neprihvatljiva, jer smatraju da politika ne treba da sprečava sportiste da učestvuju na takmičenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤷

    13. novembar 2022 | 12:36

    U pravu ste...ne treba politika da se mesa u sport, ali nismo vas culi kada se mesala kod nas, sada kada se mesa kod Rusa...ne moze nekima neka se mesa nekima ne. Politici nije mesto u sportu ali to treba da vazi za sve i kraj

  • Realno

    13. novembar 2022 | 14:14

    Sve je zbog Katalonije .

  • Srbin

    13. novembar 2022 | 11:56

    A zasto nisu fudbalsku reprezentaciju odbili nego igrali kvalifikacije sa njima.Zato sto nisu smeli a boks nije gledan i nije bitan pa mogu odbijati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA