≫ 

Velika tragedija u svetu boksa: Bivši svetski šampion umro u 37. godini

Fuente je boksovao u 33 meča i ostvario 25 pobeda

  • 4
Moises Fuentes

Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Bivši svetski šampion u boksu Moises Fuentes preminuo je u 37. godini. 

Prema informacijama Predsednika Svetskog Bokserskog Saveta Maurisija Sulaimana, Fuentes je preminuo ovog četvrtka, godinu dana nakon sto je hospitalizovan zbog povrede mozga. Naime, u oktobru 2021. godine, Fuentes je prekinuo trogodišnju pauzu kako bi se u Kankunu borio sa neporaženim Davidom Kuelarom.

Posle poslednjeg poraza, Fuentes je iznesen na nosilima i brzo prebačen u bolnicu Kintana Ro. Tu je otkriven veliki ugrušak u mozgu i podvrgnut je hitnoj operaciji koja mu je tada spasila život. Ipak, bokser više nikada nije bio isti, a posle brojnih komplikacija, koje su uticale na kvalitet njegovog života, je preminuo.

Da podsetimo, Fuentes je imao 8 borbi za titulu svetskog šampiona. Osovjio je titulu najboljeg na svetu 2011. godine kada je porazio Raula Garsiju. Titulu je odbranio protiv Portorikanca Ivana Kalderona. U 33 profesionalne borbe, Fuentes je dobio 25, a 14 nokautom. Ima jednu nerešenu borbu i sedam poraza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X

    25. novembar 2022 | 09:51

    Ugrusak? Nesto mi poznato.

  • Гаргамел

    25. novembar 2022 | 09:46

    Није човек детлић па да без последица издржи толике ударце ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA