Hrvatski bokser osvojio milion dolara: Nokautom srušio rivala, pa zapevao pesmu koju često pevaju i Srbi

Ante Delija postao je šampion nokautom protiv Mateusa Šefela iz Brazila

  • 4
Ante Delija

Foto: Youtube - Printscreen

Hrvatski teškaš, Ante Delija osvojio je milion dolara pobedom u dvoboju sa Mateusom Šefelom iz Brazila na PFL-ovom turniru. On je borbu dobio tehničkim nokautom već u prvoj rundi, pa se može reći da njegov protivnik nije ni imao nikakve šanse.

On je već jednom dolazio do finala i to u oktobru 2021. godine, kada je u finalu izgubio od Bruna Kapelocija, čime je ostao kratak za magičnu sumu. Ovoga puta je u velikom "Hulu Teatru" u Njujorku bio daleko bolji.

Rivala je poznavao već od ranije, pošto su se sastali i na početku turnira. Tada je hrvatski borac slavio nokautom u drugoj rundi. Delija je imao, interesantno, tri kilograma manje u finalu nego u prvoj međusobnoj borbi, dok se kilaža kod Brazilca nije menjala.

On je do finala stigao pobedama protiv pomenutog Šefela, Šeltona Gravesa posle odluke sudija, a potom i Renana Fereire nokautom. Sve to dovelo je do velikog slavlja u Njujorku među hrvatskim stanovništvom.

Ono se iz same dvorane preselilo u jednu kafanu u kojoj su navijači zajedno sa Delijom, koji je bio ogrnut moćnim i ogromnim šampionski pojasom, zapevali pesmu "Oj, Hrvatska, mati". Ta pesma ima i našu verziju, "Oj, Srbijo, mati", pa se često vodi prepirka ko je prvi osmislio stihove.

Video: Srpski borac je najveći MMA potencijal u regionu: Novac mi nije motiv, želim da budem prvak sveta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA