≫ 

7 jednostavnih promena u vašem životu koje će vam pomoći da skinete salo sa stomaka! (FOTO)

Ako želite da se otarasite onog dosadnog sala oko struka, onda je vreme da promenite navike

  • 0

Mnogo ljudi u svetu, a naročito u Srbiji pati od gojaznosti, čekajući valjda da naučnici izmisle neku čarobnu pilulu kojom će rešiti probleme. Ali, to se nikada neće desiti. Čarobne pilule ne postoje, već samo redovan trening i dobra izbalansirana ishrana. E tu leži čitava stvar.

Ako stvarno želite da smršate i da skinete salo sa struka i drugih delova tela i pokažete prvi put u životu ravan stomak i trbušnjake, možda će ovih sedam saveta da vam pomognu, ako ih se pridžavate.

1. IZBACITE PROSTE ŠEĆERE IZ ISHRANE

Prva i najbitnija stvar je da se eliminišu prerađeni šećeri iz ishrane, pre svega prosti šećeri koji se nalaze u svoj prerađenoj hrani (grickalice, slatkiši, bombone, čokolade).

Foto: Shutterstock

Takođe izbaciti iz ishrane i sve namernice od brašna, a naročito belog, kao i namernice sa visokim glikemijskim indeksom GI (GI je indeks kojom se označava brzin ulaska šećera u krv kod neke namernice, što je brzina veća, veći je indeks)

Foto: Profimedia

2 JEDITE POVRĆE, KOMPLEKSNE HIDRATE, ZDRAVE MASTI I PROTEINE

Treba se fokusirsti na hranu sa niskim glikemijskim indeksom i sa sporo otpuštajćim šećerima poput braon pirinča (ali u umerenim količinama) zatim jesti povrće poput brokolija, spanaća, karfiol, kao i salate itd. Zatim konzumirati zdrave masti omega 3, 6 i 9 ( maslinovo ulje, laneno ulje, riblje ulje, kokosovo ulje) Jedite bademe, lešnike, orahe ali u umerenim količinama.

Takođe, konzumirajte protein kroz namirnice kao što su jaja, ćureće i pileće belo meso, ribu, soju, mahunarke pasulj, sočivo, grašak.

Foto: Pixabay

3. UBACITE TRENING SNAGE U VAŠ NEDELJNI RASPORED

Da, moguće je da izbubite salo sa stomaka vežbanje, ali ne bilo kojim, već vežbama snage koje obuhvataju velike mišićne grupe. Najbolje vežbe su Čučanj, benč press, mrtvo dizanje, i rameni potisak ispred i iza glave.

Zatim, možete da uvrstite i vežbe koje koriste dizači tegova, ali vam za to treba i dobra tehnika, a to su : nabačaj, trzaj, čučanj sa tegom iznad glave..

Foto-ilustracija: Foter/Wally Hartshorn

4. ODREDITE DAN ZA " CHEAT MEAL" (OBROK PREVARE)

Morate znati da ako jedete stalno jednu vrstu hrane i u manjim količinama od kalorija koje potrošite,  organizam počinje da reaguje i da posle nekog vremena metabolizam, a  samim tim i dovodi do usporavanja topljenja masti. Zato je dobro da povremeno na svakih nekoliko dana ubacite po jedan obrok koji je van vaše redovne ishrane ( ali ne pre dva meseca redovne dobre ishrane) To može biti obrok u Mek-u, ili neka pica, pljeskavica sa lepinojom i kajmakom i slično.. Važno je samo prevariti organizam..

Foto-ilustracija: pixabay.com

5. KONTROLIŠITE PORCIJE I KALORIJE

Ovo je jako bitno, jer je na kraju krajeva odnos između unetih i potrošenih kalorija tokom dana najbitniji. Ako, unesete manje mršavićete, ako unesete više gojićete se... zato bi trebalo da imate više manjih porcija tokom dana u ishrani, a da na kraju sve te kalorije ne prelaze vašu dnevnu potrošnju kalorija..

6. PIJTE DOSTA VODE

Čovekovo telo čini 70% vode, što znači da je jako bitno tu vodu održavati u optimalnom balansu. Zato pijte svaki dan 2,5, do 3 litara vode, a čak iviše ako trenirate. Voda je jako bitna za hidraciju tela i razmenu materija koje idu kroz telo.

7. SPAVAJTE DOVOLJNO

Spavanje je najjači nefarmakološki stimulator hormona rasta koji je najbolji za skidanje sala sa tela, jer topi masti kao fet burner. zato spavajte osam do 10 sati tokom noći kako bi vaše telo bilo u modu za topljenje masti.

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA